2020. december 22. | 07:43

Számos kérdést felvet a technológia alkalmazása a biztonság kapcsán.

Következzen a 10 legnépszerűbb cikk 2020 márciusából!

2022-től jön a kötelező sebességhatároló rendszer minden új autóban

Az Európai Parlament döntése értelmében 2022. májusától kizárólag Intelligens Sebességszabályozó Asszisztenssel felszerelt új autó kaphat forgalmi rendszámot. A rendszer nem fékezéssel, hanem gázelvétellel pirít a renintens sofőrre, de így is sok kérdés felvetődik a technológia biztonságos mivolta kapcsán.

A világ 16 legnagyobb motorja

Összeszedtük azokat a nagy méretű belső égésű blokkok, amelyeket négykerekű járgányokba szereltek. Autós oldal vagyyunk, így a kamionokat, hajókat, munkagépeket és egyebeket ignoráltuk.

Így vernek át az újautó-hirdetésekkel

Az újautókat sokszor megtévesztő reklámszövegekkel próbálják a dörzsölt marketingesek csábítóbbá tenni borsos áruk ellenére. Hogy mik ezek a trükkös húzások? Kiderül a cikkből.

Ilyen, ha az oroszok tuningolnak: Fiat Uno hengerenkénti kipufogódobbal

A Garage 54 csapata ismét nagyot alkotott, ezúttal a négyhengeres kisautó benzinmotorjára 4 kipufogódobot csatlakoztattak. A megoldás éppen annyira őrülten néz ki, mint ahogyan elsőre hangzik, és nincs is különösebben értelme.

6 lélegzetelállító tanulmányautó, ami soha nem került sorozatgyártásba

E különleges listára felkerlüt egy F1-es technikával megspékelet Yamaha versenyautó, egy 13 ezer köbventis V16-os Cadillac és egy középmotoros szuper-BMW is. A bökkenő csak annyi, hogy soha sem kaptak rendszámot.

Minden idők 10 legnagyobb darabszámban értékesített autója

Az, hogy a VAZ 2101, a Vokswagen Bogár, a Volkswagen Golf vagy a Ford F-Modellek előkelő helyen szerepelnek a listán, nem meglepő, de mi lehet az első helyezett? Annyit elárulunk, hogy japán modellről van szó...

15 autó, amit vezetned kell halandó életed során – I. rész

A márciusi fejlemények fényében nem csoda, ha az ember bakancslistát ír. Mi másról cikkezhettünk volna, mint csodálatos négykerekűekről.

Ennél gyorsabb Koenigsegg sosem fog létezni

A svéd gyártó bejelentette, hogy innentől fogva önmegtartóztatást eszközöl, azaz nem fogják hajkurászni a végsebességet. A Jesko Absolut a márka leggyorsabb modellje címet örök időkig őrizheti.

Így gyorsulnak az E46-os BMW-k: a 316i-től az M3-ig

Az összeállításban a 2001-es ráncfelvarrást követő benzines 3-as BMW-k 0-ról 100-ra gyorsulási adatai kaptak helyet.

Top 20 autó a 2010-es évekből, a jövő fanatikus gyűjtőinek

Előrelátó gépjármű tulajdonosként mindig érdemes gondolnod a jövőre. Nem, most kivételesen nem arról van szó, hogy meg kell védenünk a bolygót, sokkal inkább arról, hogy milyen nem túl régi járgányokat érdemes bespájzolni.