Tiszta sor, hogy 2020-ban már mindent is láttunk mesterségesen. A CGI-technológia szárnyal, szebbnél szebb, meghatóbbnál meghatóbb és luxusnál luxusabb reklámok vannak mindenhol a világon. Gyakorlatilag elkerülhetetlenül. Mindenki tud szép és gusztusos reklámot gyártani, amitől bármire is rákíván az ember, na de a vicces kategória már másféle mutatvány. Hálistennek azért a marketingesek jófejű emberek, évről évre előjönnek valamivel, amin jót röhöghetsz. Ebben a cikkben 8 olyan autós reklámot láthatsz, amiken én személy szerint a mai napig röhögök.

2012 Volkswagen Passat

Az első egy örök klasszikus, hiszen a Star Wars világára alapozta a poént a Volkswagen. Egy kisfiú rögös útját kíséri végig, midőn a mini Darth Vader az erő sötét oldalát keresi. Szerencsére apa hazaér az új Passattal, és a csattanó nem marad el. Még a srác is meglepődik.

2016 Fiat 500S

Legyünk őszinték, néhány nővel azért nem könnyű az élet. Főleg nem egy olasz Bellával, akinek vérmérséklete nem csak az ágyban forróbb. Erre alapozva alkotta meg a Fiat marketing csapata az 500S 2016-os reklámját, melyben igazi BadBoy autónak árulják az 500-ast, hiszen minden strapát kibír!

2015 KIA Optima

Érdekes, hogy a koreai márka éppen vadászrepülő pilótákkal reklámozza az Optimát, egy nagyon jellegzetesen amerikai közegben, de talán ez is a poén része. Mindenesetre ha csak az autóra koncentrálunk, és arra, amit a pilóta mond, egészen poénos kis reklám ez.

2010 Volkswagen Golf

Nyugdíjas hölgy tulajtól, nem dohányzó, garázsban tartott. Ezek a varázsszavak az autós hirdetések többségében, és nincs ez másképp az olyan népszerű tuningalapokkal sem, mint a Golf. Valahogy a Golf az európai Civic és fordítva. Igazi hülyegyerek autó, olcsó, jó. És a gyártó szerint mindenkiből kihozza az állatot. Még a nénikből is!

2012 Chevrolet “Happy Grand”

Van az az amcsi szokás, hogy autót vesznek a kölöknek, ha kijárja az iskolát. Nem mintha az nem lenne egy teljesen alapvető dolog. Na sebaj, vannak azért amerikai szülők, akik nem akarják vagy nem tudják megvásárolni a vadiúj “Sevit” a gyereknek, így azt gondolják, egy hűtő is megteszi. Szerencsétlen és egyben vicces fordulat, hogy pont egy jó kocsi parkol a ház előtt.

Mercedes-Benz Intelligent Drive

A Mercedesnél is tuti céges reggeli a tréfa répa, mert aki kitalálta, hogy csirkével reklámozzák az S-osztályt, az biztos, hogy valamit megevett reggel, ami furcsa hatással volt rá. No more words needed, azaz nem is szaporítanám tovább a szót. Íme a videó.

Ilyen időben biztos nem - Mercedes Benz

Merciéknél kilóg a lóláb! Szintén a megbízhatóságot (vagy épp, hogy nem azt?!) és a remek futást hivatott hangsúlyozni ez a kissé ízléstelen reklám. Szerintem ártatlan, ám ahogy a linken szereplő videó címe is árulkodik, több országban is tiltólistára került a kacér Mercedes reklámfilm.

Autómentes Raliverseny

Nos, számomra meglepő, hogy éppen egy Cofidis reklám az, amit tízszer néztem meg egymás után, és 11. alkalommal is ugyanolyan vicces volt. Van egy kevés tapasztalatom rádiós rali közvetítésben, és hát persze számos onboard videót is láttam már. Szétadom ezt a reklámot, nagyon jól visszaadja a ralisport vicces és egyben csúnya pillanatait. Azért hitelt nem veszek majd fel.