Az autóipari trendek jönnek-mennek, a világ és az igények folyamatosan változnak, az elektromos átállás küszöbén pedig úgy tűnik, csak néhány dolog igazán állandó. Következzen a 9 legrégebb óta gyártásban lévő modell, amelyek már bizonyítottak, kiállták az idők próbáját és még ma is kaphatók. A fair play érdekében csak azok a típusok kerültek fel a listára, amelyek megnevezése nem változott az idők során. Sajnos így maradhattak le olyan klasszikusok, mint a Mercedes-Benz S-osztály és jogelődjei vagy az Audi 100/A6.

9. Ford Mustang – 1964-től gyártásban

A Ford Mustang esetében eredetileg évi 100 000 eladott autóval számoltak, ám már az első modellévben négyszeres mennyiség fogyott és a második év végére megvolt az egymilliomodik eladott autó is. Azonban az emelkedő olajárak az 1970-es évek végén majdnem elkaszálták a típust, akkoriban még négyhengeres motorokkal is kínálták az egykori pony cart. Szerencsére a negyedik generációval ismét magára talált a Mustang, identitása azóta is megkérdőjelezhetetlen.

Ford Mustangok
Képforrás: Ford

Nálunk is járt egy V8-as Mustang teszten, az erről készült videót itt is megtekintheted!

8. Porsche 911 – 1963-tól gyártásban

A farmotoros jármű, amely mára etalonná vált a sportautók között, miközben az építési koncepciója miatt eleve vezethetetlennek kéne lennie. De nem az, amit a Porsche kitűnő mérnökeinek köszönhet, akik az évtizedek alatt folyamatosan csiszolták a típust. A 911-es ma az egyik legizgalmasabb, legjobb vezetési élményt adó és az egyik leggyorsabb utcai sportautó a piacon.

Porsche modellek
Képforrás: Porsche

7. Nissan Skyline – 1957-től gyártásban

A Nissan Skyline névről itthon elsősorban a Halálos iramban című filmfranchise egyik szuperautójára asszociálnak az emberek, pedig a Skyline alapvetően egy polgári szedánt takar. Miután Japánban kultusza van az autók tuningolásának, a gyártó már 1969-től készített erős GT-R kiviteleket a különböző generációkból.

Nissan Skyline modellek
Képforrás: Nissan

6. Toyota Crown – 1955-től gyártásban

A Toyota Crownt a márka ékkövének szánták annak idején, innen ered a neve (jelentése korona), igaz, a típus kevéssé ismert Európában, hiszen elsősorban a japán piacra készül, de exportálják más ázsiai piacokra, valamint az USA-ba is.

Toyota Crown modellek
Képforrás: Toyota

5. Chevrolet Corvette – 1953-tól gyártásban

Amerika egyik legsikeresebb sportautója a világ egyik legsikeresebb sportautója is egyben, amely nem csoda ilyen hosszú életciklus mellett. A Corvette-et övező rajongás nem kis részben köszönhető annak, hogy a típus neve szorosan összeforrott az amerikai űrprogramok legismertebb alakjaival. Olyan nagy nevek vezettek Corvette-et, mint Alan Shepard, Buzz Aldrin vagy éppen Gus Grissom.

Chevrolet Corvette modellek
Képforrás: Chevrolet

4. Toyota Land Cruiser – 1951-től gyártásban

A Toyota leghosszabb ideje kapható modellje az úttalan utakra tervezett Land Cruiser. Sikerének egyetlen titka, hogy mindent kibír, nem véletlenül használják ezt a típus előszeretettel a világ olyan eldugott helyein, mint a sivatagok vagy éppen a dzsungelek.

Land Cruiser családfa
Képforrás: Toyota

3. Volkswagen T-modellcsalád – 1950-től gyártásban

A Volkswagen T-modellcsalád nem csak a legrégebb óta kapható kisbusz, hanem a legjobban fogyó is egyúttal, eddig több mint 12 milliót adtak el belőle. A német gyártó második modellje (az első ugye a híres Bogár volt) a világ számos pontján nagy sikert aratott, megalapozva ezzel a típus jövőjét. Az első generáció jellegzetes maszkját és báját a 2022-ben érkező elektromos ID.Buzz kisbusz hozhatja vissza a mindennapjainkba.

Volkswagen kisbuszok
Képforrás: Volkswagen

2. Ford F-széria – 1947-től gyártásban

A Ford F-széria az Egyesült Államok igáslova, számos különböző méretű típus kapható. A modellcsaládhoz tartozó F-150 1977 óta letaszíthatatlan trónjáról és a legjobban fogyó pickupnak számít az országban, ahol nem feltétlenül divatból vesznek az emberek ilyen autókat, az F-széria modelljei farmerek, építési vállalkozók és egyéb szakemberek generációit szolgálta és szolgálja ki a mai napig.

Ford pickupok
Képforrás: Ford

1. Chevrolet Suburban – 1935-től gyártásban

Az 1935-ös megjelenésekor a Chevrolet Suburban volt az egyik első teljesen fémből készülő zárt karosszériájú autó. A legrégebb óta gyártásban lévő modell 2019-ben csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán annak elismeréseként, hogy 1952 óta legalább 1750 produkcióban feltűnt.

Chebrolet Suburban modellek
Képforrás: Chevrolet