Amerika útjait koptatja a négy keréken guruló csónak

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-17, 10:45

A járgány nem kétéltű, csak a szárazföldön képes közlekedni.

Az emberek mindig felkapják a fejüket, amikor a szürke hétköznapok során olyan járművel találkoznak az utakon, melynek nagyon nincs párja e világon. Ugyanez igaz a Le Boata névre hallgató kreálmányra is, a négy keréken guruló csónak tőlünk távol csodálható meg, ugyanis Amerika útjait koptatja.

A Le Boata oldalról

Hiába félig csónak, a Le Boata nem érzi otthonosan magát a vízben, tehát nem sorolhatjuk a kétéltű járművek csoportjába. A Le Boata ettől még stílusosnak számít a maga értelmében, vezetési élmény szempontjából pedig némi túlzással egy kabrióhoz is hasonlíthatjuk.

A tulajdonos, Tim Lorentz azt mondta, hogy viszonylag kevés pénz állt a rendelkezésére ahhoz, hogy megalkossa a közutakon suhanó csónakot, szerencséjére 700 dollárért tudott vásárolni egy használt Chrysler LeBaron kabriót, illetve mindössze 100 dollárjába került az a használt csónak, amit végül az előbb említett autóval keresztezett egy tágas műhelyben.

Tulajdonosa támaszkodik neki a guruló csónaknak

Bizonyos szögekből nézve tényleg úgy néz ki, mintha egy csónak cirkálna az utakon, közelebbről szemügyre véve a dolgokat azonban kiütköznek a LeBaron ismertetőjegyei, ide értve a kerekeket, az első lökhárítót, a fényszórókat és az első rendszemtáblát (a Le Boatának hátul is van rendszámtáblája).

Guruló csónak oldalról

Nagy felelősség vezetni ezt a járművet, ugyanis mindössze egy darab van belőle a világon. A tulajdonos végtelen türelemmel viseltetik a bámészkodók kérdései iránt, már hozzászokott ahhoz, hogy a különleges négykerekűje mindenhol nagy feltűnést kavar, és már azon sem lepődik meg, ha az Instagramon látja viszont a verdáról készített fotókat. A Le Boata is bizonyíték arra, hogy egy kis kitartással és kreativitással a legőrültebb álmok és elképzelések is valóra válthatók.

Kapcsolódó írások

BMW Alpina B8 Gran Coupé
2021. március 25.
Csak pár lóerővel gyengébb, mint a BMW M8 Competition.
önvezető autó
2019. június 19.
Július 1-től új korszak köszönt be az önvezető autózás történetében.

További hírek