2021. június 13. | 13:02

Egy Ferrari 488, egy Ferrari Pista és egy Ferrari 458 volt érintett a finoman szólva is elkerülhető balesetben.

A CF Charities jótékonysági szervezet évente megrendezi a Supercar Show nevű eseményt, melyen sportautók százait láthatja a közönség Philadelphia utcáin. A rendezvény célja, hogy támogassák a szervezet gyermekeket segítő egészségügyi és oktatási programjait.

Az utakat ilyenkor rendszerint lezárják, a szuperautókból álló konvoj pedig rendőri felvezetést kap. Ez az idén is hasonlóképpen zajlott. A rendőrség lezárta az egyik gyorsforgalmi út frekventált szakaszát, a sportautók sofőrjeit pedig a minél gyorsabb áthaladásra ösztönözték, hogy újra lehessen indítani a forgalmat.

A Ferrari Chat fórumról származó információk alapján az idei rendezvény lebonyolítását egy elkerülhető baleset nehezítette. Az autós bemutatóra tartó járművek közül ugyanis három Ferrari is összetört. Az esetet egy McLaren 600LT fedélzeti kamerája rögzítette. A felvételen látható, amint egy fekete Ferrari 488 GTB elszáguld a többiek mellett a belső sávban. Azon a szakaszon azonban már normál forgalomban résztvevők is autóztak, a 240 km/h feletti sebesség pedig egyszerűen túl sok ebben az esetben.

A Ferrari 488 sofőrje próbálta elkerülni az előtte lévő autót, ám a hirtelen kormánymozdulat következtében a jobb oldalon lévő 488 Pistának csapódott. A láncreakciónak köszönhetően a 488 egy 458-as modellt is magával rántott, majd ismét a Pistának ütközött, melyet ezzel fel is passzírozott az út mellett lévő falra.

A balesetben szerencsére egyetlen civil autó sem volt érintett, személyi sérülés sem történt. Az anyagi kár azonban jelentősnek mondható. A Ferrari 488 GTB, a Ferrari 488 Pista és a Ferrari 458 ára újonnan meghaladja a 900 millió forintot. A túlzott száguldást folytató sofőr hibája költséges mulatságnak bizonyult.