vasárnap - 2022. October 02.
12 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Azt hiszed photoshop, pedig létezik ez a 8 személyes Volkswagen - VIDEÓ

Az őrülten széles autó elsőre úgy néz ki, mint egy ügyesen szerkesztett fénykép, pedig tényleg létezik, mozog és működik.

Valószínűleg nem láttad jönni a Volkswagen Lamando 5XL-t, ami a típus kiszélesített változata. Hogy mennyire? Szűk 3 méterre, ezzel pedig az alkotók szerint a borulásra legkevésbé hajlamos Volkswagent hozták létre. Emellett persze a széles karosszériának a helykínálat is az előnye, valójában innen indult a történet is.

@justinbuildcars

It’s not a photoshopped car. But it messed up my brain. #fypシ #volkswagen #carsoftiktok #cartok #CapCut ♬ original sound - Justinbuildcars

A Volkswagen Lamando egy négyajtós coupe-szedán szerűség, amit kizárólag a kínai piacra készít a gyártó. Ennek a szélesített családi kivitele a Lamando L, de volt, aki szerint ez félrevezető és nem elég pontos. Ezért fogták meg a Lamandót és toldották meg ahhoz, hogy kényelmesen elférjen elöl 3, hátul pedig 5 ülés egymás mellett. Bár hivatalosan 8 személyes az autó, bebizonyították, hogy még 10 ember is elfér benne, ha nagyon kell.

@justinbuildcars

Reply to @eliteyannik Here’s the interior of my widebody Volkswagen! #fypシ #widebody #jdm #carsoftiktok #cartok #volkswagen ♬ original sound - Justinbuildcars

A dizájn egyébként maradt mindenhol, a belteret is nagyjarészt meghagyták. Ugyanazok a kezelőszervek, táblagépek és ülések maradtak az autóban, illetve a tolatókamera, ami az alkotó elmondása szerint fontos, ha parkolni akar. Persze az 5XL sajnos nem juthat ki az utakra legálisan, legalábbis a szélessége miatt biztosan nem, de a készítők azt mondták, hogy ez még nem a projekt vége, lehet, hogy kerül még egy szélesítés is az autóra, biztos ami biztos.

Kínában nagy hagyománya van a furcsa autóknak, ahogyan az európai modellek lekoppintásának is, erről olvashatsz ebben a cikkben.

Autoevolution / Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!