A megkülönböztető fényjelzéseit és vélhetően a szirénáját is használta az a tűzoltóautó, amely Detroit városában benzinkútnak csapódott, miután egy nagy sebességgel közlekedő SUV oldalról belehajtott. A balesetről videó is készült.

A biztonsági kamera által rögzített képsorokon látható, hogy az esethez riasztott tűzoltókocsi nagy tempóval hajtott át a kereszteződésen, a sofőr láthatóan sietett. A semmiből aztán felbukkant egy fekete színű Lincoln Navigator, ami oldalról belerongyolt a lánglovagok szolgálati járművébe.

Baleset a benzinkúton
Kép forrása: ClickOnDetroit

Az ütközés hatására a SUV 90 fokos fordulatot vett, majd nekiütközött egy oszlopnak, mindeközben a tűzoltóautó lesodródott az útról, aztán belecsapódott egy furgonba, amely üzemanyagfelvétel céljából állt meg a benzinkúton. A furgon szinte rácsavarodott az oszlopra, közben kidöntött egy kútoszlopot, melynek hatására kisebb tűz keletkezett a töltőállomáson, de szerencsére a lángok nem terjedtek tovább.

Az egyik szemtanú állítása szerint a Navigatornak zöld lámpája volt, a gépkocsit vezető személy elbambulhatott, túl későn kezdett intenzív lassításba. Látszik, hogy a tűzoltókocsit vezető sofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de nem járt sikerrel, ráadásul a hirtelen végrehajtott kormánymozdulat miatt az uralmát is elvesztette a több tonnás masina felett.

A detroiti rendőrök vizsgálják az esetet, de még nem állapították meg, hogy ki volt a hibás. A Navigator tulajdonosa nagyobb bajban érezheti magát, hiszen gondolom Amerikában is elsőbbséget kell adni a megkülönböztető fényjelzéseket használó járműveknek. A balesetben összesen hét ember sérült meg könnyebben, várhatóan mindannyian teljesen felépülnek a kórházi kezelésből.