2023. július 18. | 13:56

Néhány évvel ezelőtt komoly uniós támogatásból újítottak fel egy agárdi hotelt mozgássérült gyerekeknek, mostantól azonban nem járhatnak oda.

Nem titkolt terv, hogy a magyar kormány akkumulátorgyártó nagyhatalmat csinál az országból ha akarják az emberek, ha nem. Ehhez pedig dolgozók kellenek, de ahogy azt egy tanulmány is megmutatta, csak külföldi munkásokkal fog menni az üres helyek feltöltése.

Nekik viszont szállásra van szükség, és mivel az akkugyártás prioritás, ezért mindent beáldoznak a cél érdekében. Így hát nemrég egy beteg gyerekek számára építetett hotelt alakítottak munkásszállóvá az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak.

Egészen pontosan az Agárdon található Tóparti Sport Hotelről van szó. Ez a Velencei-tavi Vízi Sportiskolához (VVSI) tartozik, és még 2015-ben újították fel.

Ehhez pedig 2,5 milliárd forint uniós támogatást kaptak, hiszen a cél akkor még nemes volt. Itt működött a Pedagógiai Szakszolgálat és Korai Fejlesztő Központ is, okkal.

Súlyos izomsorvadásban szenvedő beteg gyerekek és családjai pihenhettek itt, ezért került felújításra az egész hely. Ennek megfelelően pedig maga a hotel és környezete is akadálymentesített.

Ennek viszont most vége, mert innentől dél-koreai vendégmunkások laknak majd itt. A recepció szerint ez pedig nem csak ideiglenes, várhatóan az elkövetkezendő két évben ez lesz a hotel szerepe.

Az épületet fenntartó vállalat ügyvezetője is megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy a járvány és az energiaár növekedés miatti kiesés keményen sújtotta őket, így kénytelen volt felfüggeszteni eddigi működési formáját egy jövedelmezőbb érdekében.

Sturcz Bertalan/ Alapjárat