2021. december 03. | 12:53

Saját ízlésére szabta a céges autó utasterét a spanyol pilóta.

Carlos Sainz Jr. hamarosan befejezi első szezonját a Ferrari Forma-1-es csapatánál, ahol nagyon elégedettek az eddig mutatott teljesítményével. A spanyol pilóta érthetően vágyott egy izmos utcai Ferrarira, az álma pedig be is teljesedik.

Sainz egy új videóban ellátogat a maranellói központba, ahol lehetősége nyílt saját ízlésére szabni az autó utasterét. Az új verda nagy előrelépés lesz számára, aki eddig egy jóval szerényebb autóval közlekedett a versenypályán kívül: 18 éves korában egy Volkswagen Golfot kapott ajándékba a szüleitől, amit a hírek szerint azóta is megtartott.

A videóban nagyon ügyelnek arra, hogy ne látszódjon, Sainz melyik járművet vásárolja, a képernyő egyes részei időnként elmosódnak. Egy pillanat erejéig azonban látható a modell utastere. Ez alapján nagyon úgy néz ki, hogy Sainz garázsa a Ferrari 812 Competizione egyik példányával gazdagodik.

A spanyol versenyző ügyelt arra, hogy az F1-ben használt rajtszáma (55) valamilyen formában megjelenjen az utastérben, bár saját bevallása szerint azt még nem tudja, milyen üléseket válasszon az autóhoz. Hezitálás tárgyát képezi nála továbbá az, hogy sportos/agresszív vagy inkább elegáns megjelenést kölcsönözzön a kiválasztott autónak.

A Ferrari 812 Competizione az olasz márka eddigi legizmosabb utcai autója, a kupé változatból 999, a targa változatból pedig 599 darab készül. Előbbi durván 200 millió forintba fog kerülni, a nyitható tetejű kivitel még annál is drágább lesz, 207 millió forintról lehet hallani, de az infláció mostani mértéke miatt még feljebb mehetnek az árak.

A Motor1 magazin szerint Sainz az Aperta modellt kaphatja, mert a videóban azt mondja, körülbelül egy évet kell várnia az átvételre. A vásárlók jövő év végén kaphatják meg a levehető tetővel ellátott változatot, a kupé változatok leszállítása viszont mér 2022 első negyedévében esedékes lesz.

A 812 Competizione meghajtásáról egy 6,5 literes V12-es gondoskodik, amely 9250-es fordulaton 830 lóerő leadására képes, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 692 Nm (7000-es fordulaton). A sportautó 2,85 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet álló helyzetből indulva, végsebessége pedig 340 km/óra.