Egy kátyúnak köszönhetően maradt életben egy szívbeteg férfi

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-07, 13:45

Életmentő úthibáról sem hall gyakran az ember.

„Szeretem a kátyúkat” – most őszintén, hallottál már olyan emberről, akinek ez a mondat kijött a száján? Ugye, hogy nem? Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen az úthiba az autósok esküdt ellensége. Viszont most az is kiderült, hogy a kerekek alatt terpeszkedő bajforrás akár egy ember életét is meg tudja menteni.

Az amerikai Nebraska államban a minap egy mentőautó hatalmas sebességgel robogott az egyik kórház felé, a mentősök egy 59 éves férfival a fedélzeten vágtattak az egészségügyi intézmény irányába. Azért kellett sietniük, mert a férfinál életveszélyes szívritmuszavar lépett fel, az úrnak percenként 200-szor dobbant meg a szíve.

Úthiba közelről fotózva

A mentőkocsit vezető sofőr akkor sem lassított, amikor egy úthibáktól fűszerezett szakaszhoz ért, ahol kátyúk sora várta. Az egyik kátyúba sikerült is belehajtania nagy tempóval, ami egy komolyabb huppanást eredményezett. Ez a mentőkocsinak nagyon fájt, az abban utazó beteg azonban hirtelen jobban lett. A mentősök azt állítják, hogy a férfinak a döccenés pillanatában állt helyre a szívverése.

Az ABC13-nak nyilatkozó orvosok azt mondták, hogy előfordulhatnak ilyen esetek, de csak nagyon ritkán. Magyarországon egyébként még tart a kátyúszezon, szóval legyél résen, mert az itthoni utakon a nagy hideg elmaradása ellenére is keletkeztek új kátyúk.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Úthibáktól hemzsegő útszakasz
2020. január 27.
Egy nagyobb kátyú akár személyi sérülést is okozhat.
önvezető autó
2019. június 19.
Július 1-től új korszak köszönt be az önvezető autózás történetében.

További hírek