Zenedobozzal és furcsa muzsikaszóval üzent a következő kormánynak a Norvég Automobil Szövetség (NAF), szúrta ki a 112Press. A szövetség által készített videó elején nyilvánvaló válik, hogy az pontosan kinek is szó, ugyanis ezzel a szöveggel indul a felvétel:

„A következő kormányunknak.”

A reklámfilmben egy olyan melódia csendül fel, amit nem szívesen hallgatna az ember hosszú perceken keresztül, ezzel a dallammal a norvégok az útfelújítás fontosságára szeretnék felhívni a politikusok figyelmét.

A készítők alkalmazkodtak az élethez, amit a következőképp kell érteni: kiválasztották legrosszabb norvég út egy egyenes szakaszát, majd a burkolat kátyúit megjelölték az utat szimbolizáló lyukkártyán, amit aztán lejátszottak egy zenedobozon.

Az ötlet nagyon egyszerű, ugyanakkor hatásosnak is nevezhető. A felhívásban az NAF megemlíti, hogy a központi költségvetésben 5 norvég koronából mindössze 1 korona jut a közlekedés infrastruktúra fejlesztésére és az utak karbantartására. Ezután felvillan a „Jól hangzik?” kérdés, amiből gazdagon árad a cinizmus. A videó végén egy ismeretlen becsomagolja a zenedobozt a lyukkártyával együtt és megcímzi a kormánynak.

Ha a norvégok gyakrabban vendégeskednének nálunk, akkor tudnák, hogy más országokban sokkal súlyosabb ez a probléma, mint arrafelé. Magyarországon rengeteg útszakasz hemzseg a kátyúktól, ezzel pedig a Magyar Közút is tisztában van: a társaság évente frissülő statisztikájából kiderül, hogy az országos utak burkolatának alig több mint ötöde jó állapotú, vagyis túlnyomó többségben vannak azok a magyar utak, amin nem kifejezetten ajánlatos közlekedni.