vasárnap - 2023. január 29.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Elhagyta a kerekeit az M0-son, majd az úton rohangálva szedte azokat össze - VIDEÓ

2022. szeptember 05. | 08:05

Megúszták, hogy az autóúton menet közben kiestek a kerekeik, úgyhogy a biztonság kedvéért még rohangáltak egy kicsit a forgalomban.

A Magyar Közút Instagram oldalán tette közzé a videót, amiben egy platós kisteherautó menet közben elhagyja a kerekeit. Az eset augusztus 15-én történt az M0-s autóúton és csodával határos módon nem végződött balesettel.

A kisteherautó valószínűleg hátul oldalanként dupla kerekes, mivel az elsőként meglógó kerék elvesztését talán észre sem vették, de amikor a második is elszabadult, akkor a sofőr még biztonságosan le tudta húzni s járművet a leállósávba. Eddig a történet happy end, de a sofőr és utasa kiszálltak az autóból, és nekiálltak begyűjteni a kerekeket.

Bár ilyenkor a hivatalos protokoll az lenne, hogy láthatósági mellényben kihelyezik az elakadásjelző háromszöget és a korlát másik felére állva várják a segítséget, mégis elindultak a kerekekért. Az egyik a leállósávban volt, a másik viszont begurult az elválasztósávba. Az autóúton átszaladva, majd kerékkel a hóna alatt visszaszaladva szedte össze a cuccot az egyik férfi, miközben a másik a kezével mutogatva próbálta neki lassítani kicsit a forgalmat.

Az egész történet abszurditása mellett nem történt baleset. Az autósok is elkerülték az elszabadult kerekeket és amikor látták, hogy baj van a kisteherautóval, vészvillogót bekapcsolva lassításba kezdett az egész szakasz, amíg a veszély elhárult. A két férfi mutatványát persze senki se utánozza, várjuk meg a segítséget és lehetőleg ilyen esetekben is törekedjünk a biztonságra.

Magyar közút / Nyitókép: Depositphotos

Így vizsgálják az elektromos autókat a törésteszten F1: Verstappen játszi könnyedséggel nyert, a Ferrari viszont saját magát verte meg

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!