2021. szeptember 13. | 17:21

Új első spilettert, áttervezett hátsó lökhárítót és hátsó szárnyat is kapott a modell.

Bőven akadt látnivaló az idei Müncheni Autószalonon kezdve a BMW újrahasznosítható városi autójától a Mercedes-Benz legújabb tisztán elektromos modelljein át egészen a Porsche Mission R névre keresztelt versenyautó koncepciójával bezárólag, de egy dolog nagyon sok érdeklődő figyelmét elkerülte, ami nem más, mint egy különleges BMW M4 Competition.

Igaz, a harsány, mentazöld színű autót nem is az autószalonnak otthont adó Messe München területén, hanem a néhány kilométerrel arrébb található BMW Weltben állították ki. A bajor gyártó az M4 Competition mellett egyúttal több, régóta várt modelljét is itt leplezte le. Ilyen az új 2-es szériás Coupe vagy a 4-es sorozatból származó Gran Coupe.

A friss M4 Competition feltűnő fényezésével és 20 colos, bronzszínű kerekeivel a BMW „M Town” névre keresztelt létesítmény egyik kiemelt szegletében kapott helyet. Természetesen mindkét opció elérhető a BMW Individual kínálatában, amely egy online konfigurátoron keresztül lehetőséget biztosít arra, hogy a saját ízlésünkhöz igazítsuk a kocsi megjelenését. Ehhez a karosszéria esetében több mint 130 színárnyalat, és nyolc különböző felnivariáció áll rendelkezésre.

A szemet gyönyörködtető fényezésen és felniken túl ez a BMW M4 Competition új első splittert, áttervezett hátsó lökhárítót és hátsó szárnyat, valamint egyedi kialakítású küszöböket kapott. Ahogy azt a teljesítményorientált modellek esetében megszokhattuk, ezek az újítások karbonból készültek, és elérhetőek a BMW M Performance katalógusában. Emellett pedig természetesen az utastér is ízlés szerint alakítható az üléshuzatoktól kezdve a műszerfal borításáig.

Az M4 Competition mellett a BMW leleplezte a ráncfelvarráson átesett X3 M Competition és X4 M Competition crossovereket, valamint bemutatták azt a tisztán elektromos i4 M50-et is, amely az augusztus 15-i Osztrák Nagydíj óta a MotoGP hivatalos biztonsági autójaként teljesít szolgálatot. Szóval, ha valaki netán arrafelé járna, bőven akad látnivaló a BMW Weltben.