kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ez a 75 éves férfi arról álmodott, hogy átléphesse a 300 km/h-s sebességhatárt

2022. szeptember 09. | 17:42

Történetünk főhőse, Barry egy tuningolt Nissan GT-R volánja mögött élné át az életre szóló élményt.

Az autórajongók többsége szeretné legalább egyszer átélni a korlátlan száguldás, az elképesztő sebesség élményét. A 75 éves Barry hasonló vágyakat dédelget, élete álma, hogy egyszer átléphesse a 200 mérföld/órás, azaz 320 km/h-s sebességhatárt.

A mellékelt YouTube videón keresztül megismerhetjük Barry történetét. Egy Porsche 911 elhúzott mellette az úton, amikor még fiatal volt, az autókhoz pedig azóta is különleges kapcsolat fűzi. Kilenc évvel ezelőtt vásárolt magának egy Nissan GT-R típusú sportautót, ám nem volt megelégedve a gyári teljesítményre, így szeretett játékszerét szakértők kezébe adta egy alapos átalakítás érdekében.

A GT-R motorja új hajtórudakat, dugattyúkat, szeleprugókat, valamint főtengelyt is kapott. Az eredeti turbótöltőket erősebb Garrett egységekre cserélték, felújították a sebességváltót, illetve az üzemanyag-rendszert is, utóbbinak köszönhetően az autó 50 százalék etanolt tartalmazó keverékkel üzemel. Az autó összteljesítménye így meghaladja az 1200 lóerőt, a motor pedig akár 8 ezres fordulatszám elérésére is képes.

Sokan úgy vélik, egy 75 éves embernek már nem szabadna ilyesmivel foglalkoznia, Barry azonban nem az átlagos nyugdíjasok életét éli. A hőn áhított cél eléréséhez egy üres kifutópályára volt szükség, ahol korlátok nélkül lehet nyomni a gázpedált. A Nissan GT-R a telemetria szerint 7,23 másodperc alatt gyorsult 0-ról 100-ra. A videóból kiderül, sikerült-e teljesíteni a 320 km/h-s sebességet, ezzel pedig valóra váltani egy javíthatatlan autórajongó álmát.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!