vasárnap - 2023. június 04.
19.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ez történhet az autóval, ha a motorolajat benzinnel helyettesítjük – VIDEÓ

2022. február 04. | 10:20

A Ne próbáld ki itthon! című sorozatban simán elférne ez a kísérlet.

A Cleetus McFarland névre hallgató youtuber feltöltött egy videót az ismert videómegosztó portálra, amelyben a motorolajat benzinre cseréli. Spoiler: a 280 000 kilométert futott Ford Crown Victoria strapabíró motorja végül tönkrement a teszt következtében.

A legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy az olajat benzinnel helyettesítse az autóban, de biztos vannak olyanok, akik kíváncsiak arra, milyen következménnyel járhat ez az eljárás. McFarland belevágott a kísérletbe, hogy másnak eszébe se jusson elvégezni azt otthon.

A Crown Vicben lévő olajat először leengedték, aztán 93-as oktánszámú benzint töltöttek az olajteknőbe. Ezután a biztonsági okokból bukósisakot viselő yotuber megpróbálta beindítani az autót, de nem járt sikerrel. Ezért néhány alkatrészt eltávolítottak a motorból, hátha az segít valamit a dolgon. Második nekifutásra aztán már beindult a Ford, McFarland pedig azonnal felpörgette a motort. Mikor azonban első sebességi fokozatba kapcsolt, a benzin begyulladt, és tűz ütött ki az autó alatt. A sofőr gyorsan kipattant a volán mögül, a stábtagok pedig hátrébb húzódtak.

McFarland az első sikertelen kísérlet után sem adta fel, a biztonság maximalizálása érdekében elmozgatta az autót a benzintartályok közeléből, nehogy azok is lángra kapjanak. A youtubernek nagy nehezen sikerült közlekedésre bírnia az autót, és 17 kört ment vele, mielőtt a motor végleg megadta volna magát. 

A chiphiány miatt mélypontra kerültek az újautó-eladások Egyre vakmerőbben manőverezik a Tesla önvezető rendszere – VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!