Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ezek a világ legbizarrabb autói, amiket biztosan mindenki megbámul

2023. július 29. | 08:05

Járgányok, amik mindenki figyelmét felkeltik.

Következő

Különlegesek az autók? Annyit látunk belőlük minden nap, hogy szinte alig vesszük észre őket, csak annyira, mint egy épületet vagy egy utcatáblát. Szürke vagy színes fémdobozok, amelyek arra hivatottak, hogy elvigyenek minket egyik pontról a másikra. Mi lehet olyan különleges bennük?

Mivel körülöttünk már minden egyre modernebb, eszünkbe sem jut, hogy ezekben a gépekben milyen folyamatok játszódnak le csakis amiatt, hogy egyáltalán életre keljen egy autó, utána pedig hány száz funkció és gomb indíthat el rengeteg másik láncreakciót, amely kényelmesebbé teszi az utunkat.

Azért az utcán járva felkapjuk a fejünket, ha egy különleges, nem mindennapi autót látunk elsuhanni, vagy éppen csak elpöfögni mellettünk. Legyen az a hangja, a színe, a szaga vagy egyszerűen csak a formája, ami megragadja az ember figyelmét, de egy biztos, valami nem mindennapi kell ahhoz, hogy felfigyeljünk.

Ha egy vadiúj luxusautót látunk, azért csak-csak odanézünk, már csak azért is, ha pedig egy kitűnő állapotú oldtimer jön szembe az úton, szinte biztos, hogy a legtöbben utánafordulnak. Mindkét esetben az az ok, hogy ha épp most gördült ki a szalonból, vagy már akár fél évszázada járja az utakat, egy jól karbantartott és nem mindennapi autó képes felkelteni az emberek figyelmét.

De mi van akkor, ha valaki vágyik ilyen figyelemre, de nincs több tíz milliós autója, vagy nagyapai örökségből megkapott, felújított régi vasa? Ekkor kerülnek elő a bizarr és feltűnő kocsik, amelyek biztos, hogy mindenki figyelmét elnyerik.

Az emberi ész ilyenkor őrült dolgokra képes, félig azért, hogy kicsit feltűnősködjön, másrészt viszont azért, hogy a saját és az autózás határait feszegesse. Emiatt összegyűjtöttünk 5 olyan bizarr autócsodát, amelyek teljesen újraértelmezik, vagy szó szerint a feje tetejére állítják az autózás fogalmát. Lássuk, mik ezek!

Következő
Nyitókép: AeroMobil
Kinek van elsőbbsége, ha az autópályán a külső és a belső sávban egyszerre szeretne átsorolni a középső sávba? Hullámvasutat építettek kerékpárút helyett Tatabányán, nem vették át a kivitelezőtől

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!