A belső égésű motorok nagyon komoly teljesítmény leadására képesek, cserébe környezetszennyezők, nem véletlen, hogy az elektromos autózás előretörésével egyre inkább a háttérbe szorulnak, mondhatjuk úgy is, hogy lassan a kihalás szélére sodródnak. Az ilyen típusú motort akár emberi erővel is lehet pótolni, erre láthatunk most egy példát.

Kerékpárral hajtott Honda Civic

A kerékpárral hajtott autó vánszorgását megfigyelve jön rá az ember, hogy mennyire tudnak hiányozni a hagyományos motor által biztosított lóerők. A videóban látható, elsőre elég meghökkentő konstrukció mögött egy szimpla ötlet húzódik. A srácok kiszedték a gyári motort a Honda Civicből, ugyanakkor a sebességváltóhoz nem nyúltak hozzá. Ezután leszedték a kiszemelt bringa hátsó kerekét, majd építettek egy keretet, amivel az autóhoz rögzítették a drótszamarat. 

Az átalakítások eredménye, hogy a kerékpáron ülő két ember meg tudja hajtani az autót, miközben folyamatosan pedáloznak. Eközben a kormány mögött ülő személy felelős a kormányzásért és a megfelelő sebességi fokozat kiválasztásáért. A Honda 3 km/órával közlekedett, ennél a tempónál egy átlagember is gyorsabban gyalogol.

Kerékpárral hajtott Honda Civic

Végül sikerült eljutniuk valahogy a legközelebi McDonald's-hoz, és természetesen a McDrive felé vették az irányt. A rendőrök aztán megállításra kényszerítették a Hondát, de az intézkedő egyenruhás nagyon zavarba jött, és hagyta a fiúkat tovább pedálozni.