2021. október 05. | 13:36

A legújabb, 25. Bond-filmben négy különböző Aston modell is feltűnik a vásznon.

Idén mutatták be a 25. James Bond-mozit, és ezeknek az alkotásoknak több mint a felében s 007-es ügynök az Aston Martin valamelyik modelljével autózik. Talán ennek köszönhető, hogy a brit autógyártó szinte a Bond-filmek szinonimájává vált, és a hagyomány a Nincs idő meghalni (No Time to Die) című legújabb felvonásban is folytatódik.

Őfelsége kedvenc titkosügynökének legújabb kalandjaiban valóságos Aston Martin dömpinggel találkozunk: feltűnik egy DB5, egy klasszikus V8 Vantage Series II, egy vadonatúj DBS Superleggera és természetesen a 950 lóerős, hibrid Valhalla is.

A legújabb 007-es film népszerűsítése céljából az Aston Martin meghívja Forma-1 -es versenyzőit, Sebastian Vettelt és Lance Strollt, hogy szórakozzanak kicsit egy DB5 volánja mögött. Ebben segítségükre volt Mark Higgins, aki a Nincs idő meghalni autós kaszkadőr mutatványaiért felelt.

Bár Vettel és Stroll mindent elkövet, valószínűleg nem kell attól tartanunk, hogy bármelyikük is otthagyná a Száguldó Cirkuszt, hogy autós kaszkadőrnek álljon. Legalábbis a videóban látottak alapján semmiképp.

Hosszas próbálkozás után végül Vettelnek sikerült driftelnie a DB5-tel, míg Stroll folyamatosan csak küszködött és úgy pörgött, mint a búgócsiga. Kétségtelen, hogy a feladat nehezebb, mint amilyennek tűnik. Ettől függetlenül a négyszeres világbajnok németet mindenképp dicséret illeti, hogy összehozta.

Következett egy kis „fánkozás”, ami úgy tűnt, mintha csak valami könnyed ujjgyakorlat lenne a két F1-es versenyző számára (bár néhány bója azért megsínylette a dolgot).

Kicsit fájó látni, hogy egy gyönyörű klasszikus autót így üssenek-verjenek, de szerencsére ez csak megjelenésében hasonlít egy Aston Martin DB5-re, hiszen a műszaki tartalmat teljesen átépítették, hogy tökéletesen alkalmas legyen a különféle kaszkadőr feladatok végrehajtására.

Természetesen a videóban műsorvezetői feladatokat ellátó ex-versenyző és F1-es kommentátor, Martin Brundle sem bírt a vérével, és ha már ott volt karnyújtásnyira, ő is volán mögé pattant, hogy kipróbálja, mire is képes az Aston.