Amikor a Tesla színre lépett, mint autógyártó, a belső égésű motoros kocsik szerelmesei azonnal próbára akarták tenni, vajon mire is képesek a kaliforniai cég villanyos modelljei szemtől szemben például egy Dodge Challenger vagy egy V10-es Forma-1-es autóval szemben. Mások a gyorsulási verseny helyett inkább a kötélhúzásra voksoltak, és olyan nehézsúlyú ellenfelekkel állították szembe a Teslákat, mint egy katonai Hummer vagy egy Ford F-150-es pickup. A Dobro testvérek erre most megpróbáltak rátenni még egy lapáttal, és legújabb videójukban egy tankkal mérték össze egy Model X képességeit.

Ami a tankot illeti, ez – a Jaguar által gyártott – harci felderítő jármű (CVR) viszonylag könnyűsúlyúnak tekinthető, mivel a felépítmény jelentős része alumínium ötvözetből készült. Ennek ellenére még így is több mint 9 tonnát nyom, ám meglehetősen fürgén gyorsul a gyárilag valamivel több mint 700 lóerős Dodge Hellcat motor, és 84 kilométer/órás csúcssebességre képes.

Az összkerékhajtású Model X Long Range közel 2,4 tonnás tömegével majdnem negyed olyan nehéz, mint a tank, és a két villanymotorja együttesen 670 lóerős teljesítményt képes leadni. Ennek köszönhetően az SUV mindössze 3,8 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 250 kilométer/óra.

A rögtönzött gyorsulási versenyt könnyedén nyeri a Tesla, de nem akkora fölénnyel, mint arra a műszaki paraméterek alapján számítani lehetne. A testvéreket határozottan meglepte, hogy a tank mérete és súlya ellenére milyen fürge. Az igazság pillanata azonban csak ezután következik.

A kötelet kifeszítik a két jármű közé, és kezdődhet a kötélhúzás. Mivel a kötél még azelőtt elszakad, hogy az összecsapás bármelyik fél javára is eldőlhetne, így második próbálkozásra egy acél kábellel kötik össze a tankot és a Teslát. Bár a Model X-nek sikerül megmozdítani, és néhány méternyire elhúzni ellenfelét, ám amikor tank minden erejét beleadja, a Tesla kerekei kipörögnek, mielőtt a harckocsi elvontatná a villanyos SUV-t. Az összecsapást egyértelműen a CVR nyerte, de a villanyautó nem adta olcsón a bőrét.