2021. március 19. | 08:28

A Land Rover és Defender modellek felújításával és építésével foglalkozó E.C.D Automotive Design több mint 50 fős csapata 2200 munkaóra alatt végzett a feladattal.

Február közepén érkezett a hivatalos bejelentés arról, hogy a Jaguar Land Rover 2025-től elektromos autókat gyártó márkává válik. Az első tisztán elektromos meghajtású Land Rover azonban nem a vállalat egyik gyáregységében készült el. Az átalakított Land Rover és Defender modellek felújítására és építésére szakosodott E.C.D Automotive Design bemutatja a világ első Electric Range Rover Classic autóját, melyet a Tesla elektromos hajtásrendszerével szereltek fel.

Az E.C.D. csapata a Tesla-motor beszerzéséhez összefogott az Electric Classic Cars szakembereivel, akik klasszikus modellek elektromos átalakításával foglalkoznak. Ezt követően a megrendelővel egyeztetve megszülettek a 3D-s tervek, majd megkezdődött a Range Rover Classic modern, elektromos SUV-vá történő átalakítása. A koncepciótól a gyártásig a több mint 50 fős csapat 2200 munkaóráját vette igénybe a folyamat.

A 100 kWh-s akkucsomagnak köszönhetően az elektromos Range Rover Classic nagyjából 350 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel. A lemerülést követő töltési idő 5 óra. A 450 lóerős teljesítménynek köszönhetően az átépített autó 5,2 másodperces 0-100 gyorsulásra képes.

A Tesla-motorral hajtott Range Rover Alpine White fényezést kapott, az első és hátsó lökhárítók pedig ezüstmetál színben pompáznak. Az autó 18 colos felnikre szerelt Continental Cross Contact abroncsokon közlekedik.

A belső teret átjárja a retró életérzés, a sötét, faberakásos műszerfallal és a bőrülésekkel. A múlt elemei mellett a jövő megoldásai is helyet kaptak, hiszen a járművet az Alpine Halo 9 infotainment rendszerével, Apple CarPlay szolgáltatással és tolatókamerákkal szerelték fel.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu) és Bachman Gergely (gergely.bachman@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.