2023. március 23. | 12:50

Így kell egy szög egyszerű dolgot megbonyolítani a móka kedvéért.

A Garage 54 csapata valahogy nem tud kifogyni az őrült és vicces ötletekből, ezt már számos esetben bizonyították. Volt, amikor egy Lada hátuljára szereltek lépegető szerkezetet a kerék helyére, de az is látványos volt, amikor szögekből készítettek felnit.

Ebben a videóban az az alapkoncepicó, hogy korábban készített egy lelkes ezermester egy biciklit, aminek a hátsó kerekét félbevágta. A két felet pedig egy lánccal kötötte össze, így kiegészítették egymást, csak éppen a térben eltolva.

Ők ezt egy autóra vonatkoztatták át, egy elsőkerék-meghajtású Lada Samarát (vagy ahogy az oroszoknál hívják Sputnik) szereltek fel félbevágott hátsó kerekekkel. Neki is álltak a flexelésnek, de néhány problémára megoldást kellett találni.

Például a gumik kérdéskörére, hiszen ilyen formában nem tudják bent tartani a levegőt. Így betonvasból hegesztettek keretet, ami megtartja az abroncsot. Az autó hátuljára is készítettek egy tartókeretet, így fel tudták szerelni a négy darab fél kereket.

Ők is láncot használtak arra, hogy a két fél szinkronban legyen, ezután pedig megkezdődhetett a tesztelés. Kigördültek a műhely elé a havas placcra.

Itt azonban meglepődött a műsorvezető, mert nem volt kifejezetten harmonikus az autó mozgása. A biciklis videóban zökkenőmentesen lehetett haladni, itt viszont erősen rázott az autó hátulja.

Nyilván lehetne még finomhangolni a rendszert, de az elvet ők is meg tudták valósítani. Nézd meg, hogyan sikerült a projekt!

Depositphotos