Legördült a gyártósorról a 400 ezredik Mercedes-Benz G-osztály

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-07, 10:10

Jó kezekbe került az ünnepi példány.

Komoly pillanathoz érkezett az autóipar egyik ikonikus terepjárója: a minap Ausztriában elkészült a 400 ezredik Mercedes-Benz G-osztály. A mérföldkőnek számító modell egy piros G400d, amit egy 3,0 literes turbódízellel szereltek, amely 330 lóerőt ad le 700 Nm-es csúcsnyomaték mellett.

400 ezredik Mercedes-Benz G-osztály

A Mercedes-Benz 1979 óta gyártja a G-osztályt, amelyet eredetileg katonai célokra terveztek, de aztán civilek számára is elérhetővé vált. Mármint a gazdag civilek számára, a hadseregen kívül ugyanis mindig is a tehetős emberek járműve volt, és az is maradt. Az elődre nagyon hasonlító, ám modernebb technológiával bíró második generációt 2018 elején mutatták be a németek a Detroiti Autószalonon.

Mercedes-Benz G-osztály

Valamikor majd érkezik az elektromos G-osztály is. Nem hivatalosan már létezik egy villanyos G-osztályú Merci, amit az osztrák Kreisel Electric épített át Arnold Schwarzenegger kedvéért. A Terminátor gépét egy 490 lóerős elektromotor repíti előre, a villanyosított szörnyeteg 5,6 másodperc alatt gyorsul százra álló helyzetből, a végsebessége pedig 183 kilométer/óra.

Visszatérve a 400 ezredik G-osztályra, arra egy márkafanatikus csapott le, aki bevallotta, hogy képtelen élni G-osztály nélkül, ezért is van neki körülbelül 20 (!!) ilyen modellje. Vagyis nem egy csóró vásárolta meg az ünnepi példányt.

Kapcsolódó írások

G-Wagen
2020. október 24.
Balázs a saját ízlésének megfelelően formálta át ezt a G-osztályt, ami immáron egy megvigyázott hobbiautóként él tovább.
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek