A Lexus a Holdra is tervez járműveket

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-01-21, 12:06

Lassan az emberiségnek el kell gondolkodnia, hogy milyen űreszközökkel fog közlekedni a Földön kívül. A Lexusnál megtették.

Úgy látszik a Lexusnál nincs sok teendőjük a dizájnereknek, unalmukban már olyan járgányokat rajzolgatnak, amelyeket egyenesen az űrbe szánnak. Egyébként nem viccről van szó, a Toyota európai dizájncenterével közösen valóban van egy Hold Formatervező Projektjük, melynek keretein belül azt igyekeznek megálmodni, hogy milyen lesz az élet az űrben, mármint közlekedés szempontjából.

Lexus űrjármű

Az egy dolog, hogy tudósok egy csoportja már régóta azon dolgozik, hogy megteremtse a Földön kívüli emberi lét körülményeit különböző égitesteken, de mégiscsak fontosabb kérdés, hogy vajon mivel fogunk közlekedni odafent? Hogy fognak kinézni a Holdon használt autók, motorok és repülő járművek? A Lexus pontosan erre fókuszált, amikor az alábbi közlekedési eszközöket megálmodta.

Lexus Zero Gravity Motorcycle

Az antigravitációs meghajtás régóta foglalkoztatja a tudományos világot, a Lexusnál úgy ítélték meg, hogy ez a – ma még csak a fantázia szintjén létező – működési elv lesz a legmegfelelőbb egy menő űrbéli motorosnak, aki a Hold kietlen tájait kívánja bejárni. Vagányokra az űrben is szükség lesz, nekik álmodták meg ezt az akár 480 km/h-ás sebességgel is haladni képes motorkerékpárt.

Lexus Zero Gravity Motorcycle

Lexus Bouncing Moon Roller

Valószínűleg a Lexus tervezői is látták a Jurassic World című filmet, ahol a dinoszauruszok között egy gömbformájú járgánnyal lehet a park bizonyos részeit bejárni. Onnan meríthették az ötletet és úgy találták ez a jármű tökéletes lesz a Hold göröngyös felszínére is. Nekem leginkább az jön be, hogy áttetsző az egész, így szabadon lehetne gyönyörködni a csillagos égboltban.

Lexus Bouncing Moon Roller

Lexus Lunar Cruiser

Már majdnem Land Cruiser, igaz, az egy Toyota, de végső soron egy cégről van szó. A Lunar Cruiser lenne az ideális többcélú jármű, amivel bátran útra lehet kelni és bejárni a Holdat. Sőt, kis magasságban még repülni képes lenne, így gyorsabban és kényelmesebben el lehetne jutni vele a legtávolabbi pontokra is.

Lexus Lunar Cruiser

Lexus Lunar

Végre egy űrjármű, ami akár a valóság is lehetne. Hat darab nagy kerekével hasonlít egy igazi holdjáróhoz, és kétség kívül, ha valami megvalósul a közeljövőben ezekből a koncepciókból, akkor ez lesz az. A japán űrügynökség valóban dolgozik egyébként ember szállítására alkalmas holdjárón (Toyotával közösen), a Lexusnak köszönhetően pedig már választék is van. Az „olcsójános” űrügynökség vehet Toyotát, a prémiumra vágyó pedig Lexust.

Lexus Lunar

Lexus Cosmos

A japánok így képzelik el a luxus utazást a Holdon. A nagyon gazdagok egy üvegből (!) készült vibrátorhoz hasonló valamiben fognak krúzolni odafönt. Az utastér az űreszköz egyik felében van, a többi csupán a jármű megalomán orrésze, hogy meglegyen a „tolom a nagy motorháztetőt” illúzió, ami jellemző a földi luxusautókra is.

Lexus Cosmos

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek