2020. január 03. | 20:30

Az autók tisztán elektromos kivitelben készülnek.

Talán jobb meg sem lepődni azon, hogy Kínában a szupersportautók másolását is egy egészen egyedi módon valósították meg. Túl azon, hogy ma már vannak nagyon nívós kínai termékek főleg az elektronikai cikkek tekintetében, azért még a furcsaságok gyártásával sem álltak le, hiszen ebben is nagy pénz van. A Shandong Fengde vállalat híres sportautók elektromos replikáit készíti, egészen mulatságos külső és belső tartalommal.

Ezek a klónok tisztán villanyos hajtást kaptak, ráadásul Kínában jogosítvány sem kell a vezetésükhöz, hiszen csak 60 km/órára képesek. A gyártó több modellt is kínál, az első egy Bugatti másolat, mely szinte kiköpött mása az eredetinek. Na jó, ez talán túlzás. Mindenesetre a híres hűtőmaszk, a vékony fényszóró és a C-alakot formázó oldalsó kiképzés jelen van, az autó farát pedig úgy alakították ki, hogy az avatatlan szem azt hiheti, egy nagy motor dolgozik a lemezek alatt. Dupla kamu kipufogóvég is van, így tuti csajozós autónak mondható ez a jármű, főleg ezekkel a komikusan kicsi kerekekkel. A Bugatti átirat akár 1,5 millióért is megvásárolható akciósan.

Itt azonban nem áll meg a buli, ha neked más sportautó jobban bejön, van még a palettán egy-két modell. Ilyen például a Lamborghini Murcielago elektromos replikája, mely szintén egy igazi műremek lett. Nehéz lenne megmondani, hogy elölről, hátulról vagy oldalról néz ki viccesebben, a hajtáslánc persze megegyezik a Bugattiban lévővel. Az 5,3 lóerős villanymotor az akkucsomaggal karöltve 150 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, mely ennyi pénzért egyáltalán nem nevezhető rossznak.

Még ez sem minden, hiszen aki a német vonalat preferálja, az választhat egy ötkarikás Audi R8 utánzatot, mely az előző két modellhez hasonló koncepciót mutat. Ebben igazán Tony Starknak érezheti magát az ember, a beltér pedig szintén megérne egy misét.

  • Címkék: