Megdöbbentő autókat hajtottak meg a Nürburgringen – videó

Közzétéve:
2021-04-06, 16:33

A 9 perces felvételen egy Fiat Multipla és több Fiat Ducato is feltűnik.

A Németország nyugati részén található Nürburgring a világ egyik leghíresebb, leggazdagabb történelemmel rendelkező versenypályája. A legendás Nordschleife szekció 20,7 kilométer hosszú, 73 kanyarból áll, a szintkülönbség pedig több mint 300 méter.

Az aszfaltcsík a Forma-1 történetében számos emlékezetes futamnak adott otthont, valamint más kategóriákban is rendeztek itt versenyeket. A Nürburgringet évente 3-4 hónapra autógyártók is kibérlik, hogy a legújabb modelljeik teljesítményét mérjék. A versenypálya a közönség számára is elérhető. Elég hozzá nagyjából 10 ezer forint, egy érvényes jogosítvány, egy műszaki vizsgával rendelkező autó és máris mehetsz egy kört a legendás Nordschleifén.

A mellékelt felvételt azért tartom megtekintésre érdemesnek, mert versenypályára nem való járművek is feltűnnek rajta. A Fiat Multipla sokak szerint minden idők egyik legcsúnyább autója, mások azonban a praktikus elrendezése miatt rajonganak érte. Ebben a videóban meglesheted, hogyan veszi a Multipla a legendás kanyarokat a Nürburgringen.

A felvételen néhány Fiat Ducato is megjelenik. Az olasz autógyártó kisteherautója tényleg furcsa látványt nyújt a Nordschleifén. A leginkább áruszállításra használt Ducatót tavaly novemberben a német autópálya egyik szakaszán vitték el gyorsasági tesztre, ahol kiderült, hogy a végsebesség akár a 170 km/h-t is elérheti.

Amennyiben érdekel, milyen verdákat vitt még ki a nép a Nürburgringre, az alábbi 9 perces videóból megtudhatod.

 

Kapcsolódó írások

2019. december 01.
Videógyűjtemény a Nordschleife aszfaltcsíkjáról, de nem úgy, ahogy megszoktad
2020-as Volkswagen Golf GTI Clubsport egy garázsban féloldalról
2020. október 15.
Ennek 250 a maximális sebessége, és 400 Nm-es nyomatékkal hasít.

További hírek