2023. január 26. | 09:03

Az ötlet összességében nem rossz, a cél mégis inkább az, hogy kiparodizálja a nagy gyártók pénzéhségét.

A Dacia vizestömlőt kínál ingyen minden vevőjének, ám nem azért, hogy igyanak belőle. A lényege az eszköznek, hogy megtöltjük meleg vízzel és mielőtt útnak indulnánk, rárakjuk az autó ülésére.

Mire be kell ülnünk, a tömlő felmelegíti az ülést és máris komfortosabb az életünk. Emellett a Dacia kiemelte, hogy magasabb felszereltségű modelljeikben természetesen alapfelszereltség elöl az ülésfűtés, ott hátul tehet jó szolgálatot.

Elsőre marhaságnak tűnik és igazából a Dacia is afféle görbe tükörként csinálta meg, el is nevezték a „fűtött ülések megmentőjének". Ezzel intene be azoknak a gyártóknak, akik új autóikban a vételár letétele után további havidíjat kérnének az ügyfelektől bizonyos kényelmi extrákért.

A poén főleg a BMW-nek szól, aki elsők között vezette be ezt az előfizetéses rendszert olyan kényelmi extráknál, mint például az ülésfűtés. Erre reflektált a Dacia az alternatív megoldással, de képzeljük csak el, amikor a 20-30 milliós BMW-be Dacia logós meleg vizestömlőt teszünk az ülőlapra, mert lejárt az ülésfűtési előfizetésünk.

A román márka azt szerette volna kiemelni ezzel a poénnal, hogy a kényelemért náluk nem kell extra pénzt fizetni. Nem igazán tudnak azonosulni ezzel az iránnyal, ha az autóipar ebbe az irányba haladna, szerintük ez egyáltalán nem vallana a Daciára. Persze az egész kényelem koncepciója szintén humoros a Dacia szájából, hiszen modelljeik inkább olcsók, mintsem határtalanul kényelmesek.

Úgy érzik, hogy ha egy ügyfelük megrendel egy extrát az autóba, azt azért teszi, mert szeretné használni. A már beépített extrák nem jelenthetnek további lehetőséget arra, hogy kicsikarják a vevőktől nehezen megkeresett pénzüket.

A poénkodással itt egyébként nem állt meg a Dacia, hanem akciót hirdettek. Február elsején és másodikán 9 és 16 óra között a Dacia az angliai Staples Cornerben, Manchesterben és Swanseaban található kereskedéseiben várja ügyfeleit, hogy átadja nekik ingyenes téli melegítőjüket.

Forrás: Dacia
Dacia