2023. augusztus 22. | 10:22

A tehenek galád módon megrongálták egy túrázó autóját, amíg ő nem volt ott.

Beperelt egy szállodát egy német turista, mert a környékbeli tehenek összenyalták az autóját. A férfi egy hegyi vendéglátóhelyen szállt meg, és onnan ment túrázni. Mire a nap végén visszaért, Mercedesét megrongálták.

Kiderült, hogy ezért a helyi, szabadon lófráló tehenek tehetnek, mert valamiért elkezdték nyalogatni az autót. A tehenek ezzel karcokat, fényezési hibákat, horpadásokat okoztak az autón.

Mire végeztek a tehenek az autóval, nagyjából 10 500 eurós (aktuális árfolyamon 4 millió forintos) kár keletkezett benne. Ezt nehéz pontosan megmondani, hogy miből fakad, hiszen a Mercedes pontos típusára sem térnek ki, azt azonban tudjuk, hogy a németeknél milyen javítási költségeket számolnak fel.

A férfi beperelte a helyi szállodát annak kapcsán, hogy szerinte ők felelősek a parkolóért és annak biztonságáért. Úgy érzi, hogy felelősségre kell vonni a szállodát, hiszen közvetett módon az ő hibájuk, hogy kár keletkezett az autójában.

A szállodát védő ügyvéd arra hivatkozik, hogy szerinte a vendégeknek számítaniuk kell ilyen eseményekre. Ezzel szemben a férfi ügyvédje szerint semmilyen figyelmeztető tábla vagy jelzés nem vetíti előre egy ilyen káresemény lehetőségét.

A szálloda most nemrég ajánlatot tett a férfinak és ügyvédjének, hogy keletkezett kár 60 százalékát megtérítik. Ezt az ajánlatot szeptemberig van lehetősége elfogadni a károsultnak, vagy megy tovább és még többet követel.

Depositphotos