péntek - 2023. szeptember 29.
14.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Néhány kiemelkedő darab Donald Trump autós gyűjteményéből

2022. február 14. | 10:09

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke ma ünnepli 75. születésnapját.

Donald Trump amerikai milliárdos üzletembert 2017. január 20-án iktatták be az Egyesült Államok 45. elnökeként. Hivatali idejét ellentmondásos tevékenységek jellemezték, végül a legutóbbi választásokon alulmaradt a demokrata Joe Bidennel szemben. Trump hatalmas vagyonnal rendelkezik, melyből megteheti, hogy luxuscikkeket – köztük méregdrága kocsikat – vásárol magának. Következzen most egy rövid betekintés az egykori amerikai elnök autós gyűjteményébe.

Rolls-Royce Silver Cloud

A legenda szerint Donald Trump egyik első autója egy 1956-os Rolls-Royce Silver Cloud volt. Ennek a modellnek a gyártását már réges-régen leállították. Donald Trump még elnöki hivatalba lépése előtt megörvendeztette magát egy Rolls-Royce Phantommal, mely kívül-belül a legmagasabb színvonalat képviseli.

Cadillac Allante

Ha finoman szeretnék fogalmazni, azt mondhatnám, hogy nem ez volt a Cadillac legszebbre sikerült próbálkozása, a kőgazdag amerikaiak valamiért mégis imádták a nyolcvanas-kilencvenes években. Trump garázsában emellett egyéb Cadillac modellek is helyet kaptak. A márkahűség elismeréseként az egykori amerikai elnök kapott a vállalattól egy egyedi kialakítású, aranyszínűre festett Allantét. Az Allante modell alapára körülbelül 17 millió forint volt átszámítva, ami a maga idejében elég magasnak számított.

Mercedes-Benz SLR McLaren

Természetesen Donald Trump kollekciójából sem hiányozhat a német autógyártás egyik legfényesebben csillogó ékköve. A hírek szerint az üzletember korábban egy Maybach limuzin és egy Maybach S600 tulajdonosa is volt, ám még ezeknél is komolyabbnak számít a Mercedes-Benz SLR McLaren. A versenypályára született szuperautó 617 lóerős, V8-as motorja határtalan száguldást tett lehetővé. Az autó ára 2006-ban meghaladta a 450 ezer dollárt, ami forintba átszámolva megközelíti a 130 milliós összeget.

Ferrari F430

Idén januárban újra árverésre került ez a Ferrari F430, mely egykor Donald Trump tulajdonában állt. A kocsi már 2017-ben is nehezen kelt el, a legutóbbi tulajdonos csak a 270 000 dolláros minimumárat volt hajlandó kifizetni a járműért. A legutóbbi amerikai elnökválasztást elbukó politikus egyébként majdnem 200 000 dollárt fizetett a Ferrariért 2007-ben egy Long Island-i kereskedésben. Nos, a januári aukción sem igazán kapkodtak utána, a nyertes licit ugyanis 240 ezer dollárnál állt meg.

Lamborghini Diablo

A Lamborghini Diablo a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb sportautója volt. Donald Trump egy 1997-es, kék színű Diablóval járt egy ideig. Az olasz gyártó 1990-ben dobta piacra ezt a modellt, az ára már akkoriban is meghaladta a 200 ezer dolláros küszöböt. A Lamborghini Aventador ma több mint kétszer ennyibe kerül – egyesek azonban olyannyira nem tulajdonítanak ennek jelentőségét, hogy akár egy másik Lambóval át is ugratnak felette.

  • Címkék:
  • Top
Régi testben ugyan, de megmutatta magát az új VW Passat kombi Furcsa megoldással tenné kívánatosabbá villanyautóit a Toyota

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!