2023. november 07. | 21:54

Félelmetes képeket rögzítettek a forgalomfigyelő kamrák az M30-as autópályán, amikor egy Renault idős vezetője elhatározta, ő bizony a rossz oldalon is eljut úticéljához.

Fel kéne ismerjük, hogy eljön az a kor, amikor már csak utasként kellene autóba ülnünk. Persze néhányak helyett hiába veszi észre akár az orvos a problémát, még őt ütik meg érte - ahogy történt ez Balassagyarmaton.

Ezúttal egy Renault Thalia idős sofőrje gondolta úgy, hogy az autópálya egyszer egy sávos út. Nem is értette, hogy a felhajtónak, amit használt, miért nincs a másik sávra vezető ága.

Így némi tanácstalanságot határozott rossz döntés követett: elindult a belső sávban forgalommal szemben. Az eset az M30-as autópályán történt Encs térségében november 2-án.

Több tucat közlekedő mellett elhaladva az sem tűnt fel neki, hogy a szemből érkezők villogással és dudálással jelzik, valami nem stimmel. Végül az MKIF egyik dolgozója, egy narancssárga útellenőrzéses autóval eredt az úr nyomába – a megfelelő oldalon.

Miután végül utolérte, és elkezdte kéz és fényjelekkel figyelmeztetni a rossz oldalon közlekedőt és a szembe jövőket, az idős úr megállt a leállósávban, még mindig a menetiránnyal szemben, majd átsétált kollégához, nem törődve a forgalommal.

Épp ekkor érkeztek meg a rendőrök, akik segítettek visszajutni az autójához. Csak a csodának köszönhető, hogy nem sérült meg senki.

Legutóbb egy volkswagenes nő az M5-ösön gyerekével a hátsó ülésen adott elő hasonló mutatványt, csak ő a lehajtóról tért vissza rossz irányban. Szerencsére abból sem lett tragédia.

Depositphotos