Németországban rendszám kerül az e-rollerekre

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-24, 15:19

Pénzbírságra számíthat, aki jelzés nélküli rollerrel vesz részt a forgalomban.

Németországban 2020 márciusától csakis olyan elektromos rollerrel lehet közlekedni, amely saját biztosítói rendszámmal rendelkezik. Ez a szabály az e-rollerek mellett az 50 köbcentiméter alatti mopedekre, a robogókra, a 25 km/h-nál nagyobb sebességre képes elektromos kerékpárokra és a Segway-ekre is vonatkozik.

A rendszámot a biztosítónál kell igényelni, annak érvényességi ideje kereken 12 hónap. A rendszám automatikusan bizonyítja a kötelező felelősségbiztosítás meglétét is az adott évben. Ugyanakkor az adott járművet nem kell regisztrálni a nyilvántartásban ahhoz, hogy valaki hozzájusson a biztosítói rendszámhoz.

Biztosítói rendszámmal rendelkező elektromos roller

A gyerekek és a 18 év alatti fiatalok rajonganak az elektromos rollerekért, nekik a szülők vagy a törvényes gyámok nyújthatnak segítséget a biztosítói rendszám beszerzésében.

Ha valaki jelzés nélküli e-rollerrel vesz részt a forgalomban, és megállítja a rendőr, akkor pénzbírságra számíthat. A biztosító pedig be is perelheti azt a személyt, aki az e-rollerével anyagi kárt vagy személyi sérülést okoz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Audi roller elektromos
2019. augusztus 08.
Az Audi ismeretlen vizekre evezne az E-Tron roller koncepcióval.

További hírek