2022. december 07. | 08:51

A helyszíni felvételek alapján nem csak a baleset elképesztő, hanem az is, ahogy a Corvette védi utasait.

December harmadikán a kaliforniai éjszakában többen is szemtanúi lehettek egy brutális balesetnek. Az előzményekről annyit mondtak, hogy két Corvette versenyzett, végül az egyik sofőrje csúnyán elmérhetett valamit, mert két autót lezúzott és hosszas csúszás után állt csak meg.

Rengeteg alkatrész szétszóródott az úton, sőt, még az autó motorja és futóművei is kiszakadtak, csak méterekkel odébb álltak meg. A balesetben az utaskabinon kívül szinte mindene eltűnt az autónak. Azért lényeges kiemelni, hogy az utaskabinon kívül, mert az olyannyira egybemaradt, hogy a sofőr könnyed sérülésekkel szállt ki a saját lábán.

A Corvette hetedik generációja, tehát a C7 már messze nem játék, hiszen az ala változatok is 455 lóerő és bő 600 Nm leadására képesek. Ehhez tartozik akár 7 sebességes kézi váltó, ami tovább nehezíti a vezethetőséget, persze tapasztaltabb sofőröknek csak fokozza az izgalmat.

A váltó és a hajtáslánc után megmaradt teljesítmény csak a hátsó kerekeken távozik és az autó így is 4 másodperc körüli 0-100-ra képes. A végsebessége valahol 300 km/óra felett van, viszont a napjainkban használt vezetéssegítő elektronikák közül még csak kevés segíti a sofőrt, így észnél kell lenni.

Az összetört Corvette sofőrje sehogy sem volt észnél, hiszen mint utólag kiderült, ittasan ült a volán mögé és még egy versenybe is szó nélkül belement. Ezek miatt a San Bernardio rendőrsége letartóztatta és elvitte a férfit. Az egyetlen enyhítő körülmény, hogy az egész balesetnek csak könnyebb sérültjei vannak.

Chevrolet