A luxusautókkal foglalkozó szakértők talán értik a dolgukat, de kevesen rendelkeznek olyan kapcsolatokkal, mint a Supercar Diaries műsorvezetője, Bijon de Kock, aki előtt most megnyitotta kapuit a szuperautók mennyországa.

Szuperautók parkolnak egymás mellett

Az alábbi videóban látható kollekció a németországi Brémában fellelhető Hollmann International luxusautó-kereskedésben található. A 40 millió dollár értékű gyűjteményről ezidáig nem nagyon hallottunk, tekintve, hogy ezt a kereskedést a világ leggazdagabb emberein kívül eddig kevesen ismerték.

Bijon de Kock igazán szerencsésnek érezheti magát, most sokan irigykedhetnek rá. A „rejtekhelyen” a Bugatti Divótól kezdve a Ferrari SF90 Stradale-n át a Mercedes McLaren SLR-ig szinte minden megtalálható, amire a luxusautó kifejezés rásüthető. A Hollmannban eladásra kínált autók közül sokat a Novitec módosított, a kereskedés előtt egy limitált szériás Ferrari F8 Tributo N-Largo parkol, amelyet a cég 818 lóerőre tuningolt, így a McLaren 765LT méltó kihívójává vált.

Mercedes-Benz típusú szuperautó

A fő kiállítóterembe lépve Ferrarik, Lamborghinik, Porschék, Maseratik, Bentley-k és Maybachok sokasága fogadná a látogatókat, de hát ez nem múzeum, szóval élőben kevesen sétálhatják körbe ezeket az autóipari csodákat.

A Ferrari SF90 Stradale hibrid szupersportkocsiból rögtön kettő is található a brémai gyűjteményben, az egyiket pirosra, a másikat szürkére festették a gyárban. Az egyik legritkább és legszokatlanabb modell, ami De Kock figyelmét felkeltette, egy feltűnő Porsche 935-ös versenyautó volt. Mindössze 77 darab készült belőle, és úgy tűnik, hogy ez az a karbonvázas Porsche 935-ös, amelyet a kereskedés tavaly 1,45 millió euróért (kb. 1,73 millió dollár) kínált eladásra.

Maserati típusú szuperautó

Bijon de Kock megdöbbentőnek tartja a jelenlétét, és úgy jellemezte, mint egy versenyautó, ami egy lopakodó bombázó és a Batmobile keresztezéséből jött létre. A műsorvezető ezután a Maserati MC20-ra tereli a szót, és megerősíti, hogy a Maserati új V6-os motorral hajtott szuperautója tuningkezelést kap, ha az ember több teljesítményre vágyik.

A Hollman egyébként még a Maybach GLS-hez is kínál saját, egyedi elemeket; a videóban látható példányt pl. fehér bőr vödörülésekkel szabták testre.