2023. október 20. | 17:24

Na valószínűleg nem a tornatanár autója robbant le, mindenesetre érdekes látványt nyújtott a 150 milliós sportkocsi az iskolásokkal.

Képzeljük el, hogy egy kellemes őszi napon lecsapott tetővel suhanunk egy Lamborghini volánja mögött, miközben a szél lágyan csiklandozza fejünket, a V12-es motor pedig hallójáratainkat. Szegeden majdnem összejött a recept, egy dolgot leszámítva.

Egy, a világon mindössze 500 példányszámban elérhető Lamborghini Aventador SV Roadstert láthattak a szegediek a minap. Ráadásul igen alacsony sebességgel közlekedett, ugyanis nem motorja, hanem egy csapat lelkes fiatal hajtotta.

Az így hibriddé váló járgány a Csillag téren okozott vicces pillanatokat az arra járók számára. Nem tudni, miért kellett a gyermeki erő az autó mozgatásához, talán drága az 100-as benzin, vagy az is lehet, hogy a fiatalok csináltak valamit vele, hogy aztán egy kis plusz zsebpénzért és némi hírnévért cserébe eltolhassák.

Az internetre felkerült videón nem derül ki sem az, hogy mióta tolták a négykerekűt, sem pedig az, hogy meddig vezetett közös útjuk. Reméljük, azért egy Bambira meghívta őket a tulaj - bár végül is tetőre sem futotta neki...

Amikor működik, akkor egyébként egy 6.5 literes V12-es szívó benzinmotor dübörög a vezető és utasa mögött. A hatalmas egység 750 lóerő mellett 690 Nm csúcsnyomatékot képes mind a négy kerékre szabadítani.

Ennek és a mindössze 1575 kilogrammos tömegének köszönhetően álló helyzetből 2,9 másodperc alatt katapultál százra a SuperVeloce Roadster, míg végsebessége elérheti a 350 km/órát. Az autó 2015-ös bemutatásakor 110 millió forintos indulóárral lehetett hozzájutni, napjainkban ez inkább 150-180 millió - már ha hajlandó valaki megválni tőle.

Az Aventador egyébként 11 évnyi gyártást követően tavaly búcsúzott egy limitált szériával. A csodás Miura előtt tisztelgő LP 780-4 Ultimae verzió a nevében is szereplő 780 lóerős szívómotorral került összesen 600 példányszámban a piacra, természetesen hamar elkapkodták.

Depositphotos