2022. december 14. | 13:55

Elkezdtek felvételek keringeni az interneten arról, hogy milyen szinten nem tudnak mozogni Anglia bizonyos autópályáin az időjárás alakulása miatt.

Hétvégén hatalmas havazás kezdett neki Anglia több területén is, ami eleinte jól hangzik, de hatalmas károkat okozott a közlekedésben. Videók terjengenek az interneten arról, hogy miként bénította meg a vastag hó az utakat, autópályákat.

A havazás mellett persze eső és ónos eső is volt a hőmérsékletingadozás miatt, így nem csak havas, de jeges utak is nehezítik a közlekedést. Emellett nem csak a közlekedésben okoz problémát a havazás.

A légiközlekedést is le kellett állítani ideiglenesen és nemrég egy félig-meddig befagyott tónál hat gyerek szakadt be a vékony jégen. A szigetország déli részein több helyen és Skócia északi részein is a legmagasabb fokozatú riasztásokat vezették be.

A rendőrség azt kéri a lakosoktól, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon. Az előrejelzések alapján egyhamar nem fog változni az időjárás intenzitása. A felvételeken is látszik, hogy az M25-ös autópálya London környékén szinte használhatatlanná vált.

Ilyen időben egyébként fontos figyelmet fordítani a téligumi használatára. Mivel minta jellege és mélysége más, mint a nyári gumi esetében, illetve anyaga a hidegben nem dermed meg és keményedik ki, ezért hatékonyabb lehet ilyen időjárási körülmények között manőverezni.

Nálunk ekkora hó ugyan még nem esett, de a Magyar Közút már szorgosan készül a váratlan eseményekre, sőt, aki ezt nem így gondolná, annak válaszolnak is a kommentekre.

Depositphotos