hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Több mint 1000 lóerővel üldözhetik a bűnt a texasi rendőrök

2022. október 04. | 08:02

A félelmetes teljesítményű autót lefoglalták, viszont a megszokott eljárás helyett egy nemesebb helyre került.

Még egy 2021-es ügy kapcsán foglaltak le a texasi rendőrök egy Dodge Challenger Hellcatet. Az ügyben egy férfit üldöztek, aki az említett autóval 258 km/órával menekült a rendőrök elől, de végül elkapták. Az autót elkobozták és a szokásos procedúra szerint a bíróságon keresztül egy ügynökséghez került volna, viszont a rendőrség nem engedte el odáig.

Inkább megkapta a hatóság színeit és hadrendbe állították. Bár a Challenger Hellcat alapból sem lassú, a 6,2 literes, kompresszorral megfújt V8-as motorja 707 lóerőt présel ki magából, ami egy 3,7 másodperces 0-100-as sprintre elég. Ez a konkrét darab viszont nem maradt tuning nélkül, teljesítménye körülbelül 1080 lóerő körül lehet.

A texasi rendőrök új autója nem csak egy kiállított demonstráció lesz, mint a németek Brabus CLS Mercedese, hanem tényleg használni fogják, viszont nem vezetheti majd akárki. Speciális tréninget fognak kapni a Hellcatet vezető rendőrök, hogy képesek legyenek ilyen teljesítményt kordában tartani. Mindenesetre ha ezt az autót fogják be akcióra, valószínűleg nem sokan fognak tudni elmenekülni.

Ha érdekelnek más amcsi rendőrautók, ezt a cikket se hagyd ki!

Carscoops / Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!