2023. augusztus 24. | 13:00

Az előző felhozatalhoz hasonlóan az idén szétosztogatott autók is tisztán elektromosak.

A magasabb ligákban a foci pont ugyanúgy működik, mint lejjebb, azzal a különbséggel, hogy több benne a pénz. Elképesztő mennyiségű szponzor és támogató van jelen a topfutball világában, így a játékosoknak az se nagy bevételkiesés, ha esetleg nem nyernek.

Súlyosan túlpénzelt sportág ez, így az már nem is olyan kirívó, ha egy ilyen csapat játékosai évente kapnak újabb és újabb autókat. Így van ez a Bayern München focicsapatánál is.

Nem kell sokat tippelni, hogy milyen autókat kapnak, elve az szűkíti a kört, hogy németek. A másik tényező, ami egyértelműbbé teszi a helyzetet, hogy az Audi AG 2011 óta részvényese a csapatnak.

Így hát nem meglepő, hogy minden játékos feneke alá új Audikat tolnak, és nem is olyan ritkán. Nemrég egy éves lett az Audi által nyújtott csapatflotta, így megérettek a cserére.

A tavaly szétosztott elektromos autókat most mind visszaveszi a német márka, és jönnek helyette újak. A focisták válogathattak Audi RS e-tron GT, Audi Q8 e-tron, Audi Q8 Sportback e-tron, and Audi Q4 Sportback e-tron modellek közül.

Idén egyébként az RS e-tron GT volt a legnépszerűbb modell a játékosok között, 12-en választották ezt. Ez egy közel 600 lóerős villanyautó, mely így 3,3 másodperc alatt futja a 0-100-at és akár 488 kilométert is megtesz egy töltéssel.

Utóbbival egyébként nem lesz gondjuk, mert csapat klubjának területén jól kiépített töltőinfrastruktúra van. Az Allianz Arénában több mint 20 töltőpont van elektromos autók számára.

A focistához nem méltó, kiöregedett 1 éves autókat az Audi visszavette, rendbe szedi majd eladják őket. Erre majd online lehet jelentkezni, hiszen az autók mellé jár majd egy-egy dedikált focimez is.

Audi