2022. november 11. | 11:11

A flotta teljes egészében elektromos modellekből áll, bár nem ez az első év, ahol ez így van.

Bár elmondásuk szerint sokszor ültek már a lelátón, lent a pályán az FC Bayern München profi játékosai között még sosem lehetett az a 30 Audi alkalmazott, akik átadhatták a játékosok új autóit. Nem is csoda, az Audi 2002 óta támogatja a csapatot, sőt 2011 óta az FC Bayern München AG részvényese is. Nemrég ennél még tovább mentek, és 2021 óta az egyesület női csapatát is támogatni kezdték.

Forrás: Audi

Így persze elengedhetetlen, hogy a csapat tagjai és tisztségviselői mindig a legújabb Audikkal járjanak. Mivel a márka nagy átálláson megy keresztül és az elektromos jövő felé robog, a játékosok is 15 darab vadonatúj elektromos modellt kaphattak. Van itt Audi RS e-tron GT, Q4 e-tron és e-tron sportback is.

Az egyik autó mégis kiemelkedik, mivel a 20 éves együttműködési évforduló alkalmából speciális fényezést kaphatott egy RS e-tron GT. Az autón a dizájn olyan, mint egy évfordulós focimezen és hátra megkapta a csapat klubcímerét is.

Az FC Bayern 2020 óta kap elektromos modelleket szponzorautóként az Auditól, mert ebben az évben indították el kampányukat, ami a fenntartható mobilitást helyezi előtérbe. A csapat menedzserei és vezető tisztségviselő is már új elektromos Audikkal járnak, a flotta legújabb tagja pedig egy Audi Q8 e-tron.

Audi