2024. február 01. | 09:50

Nem sűrűn találkozunk manapság 450 Ft-os literárral, egy ausztriai benzinkúton viszont 15 órán keresztül ennyiért lehetett tankolni.

Jelenlegi üzemanyagárak mellett ott tartunk, hogy örülnénk, ha „csak” 550 forint lenne egy liter benzin vagy gázolaj. Az osztrákoknál azonban nemrég volt egy időszak, amikor átszámítva 450-ért lehetett kapni a gázolaj literjét.

Na nem valami speciális akció volt, pontosabban igen, abban a tekintetben, hogy a Diskont nevű társaság egyik alkalmazottja írta el az árazást. Így fordult elő, hogy január 29-én estétől 30-a reggelig 1,691 helyett 1,169 euróért, vagyis 655 forint helyett 449-ért lehetett hozzájutni a gázolajhoz.

A különleges kedvezmény 15 órán keresztül tartott, mire észrevette a cég. Eddigre persze már az egész környék teletöltötte még a medencét is az olcsóbb üzemanyaggal.

Akit az érdekel, mégis hogyan fordulhatott elő, majd miért telt 15 órába, mire észrevették a bakit, a válasz egyszerű: egy alsó-ausztriai önkiszolgáló, automata töltőállomáson ütötték el az árat, így nem figyelte senki a cég oldaláról, hogy mi történt. Az autósok kígyózó sorokban éltek a lehetőséggel, de a várakozást valószínűleg nem bánta senki, hisz ritkán fordul elő közel 30%-os akció az üzemanyagokra.

A baki hatására szinte teljesen lecsapolták a kiéhezett autósok az állomást, komoly veszteséget okozva a társaságnak. Ennek ellenére a Diskont nem tud mit csinálni, mert nem történt semmi törvényellenes.

Kis hazánkban a hatósági ár kivezetése óta sosem látott magasságokba törtek az árak, és valószínűleg nem fogjuk már látni a 480-as szintet újra. Nálunk ezzel szemben más dolgok miatt váltak híressé – inkább hírhedtté – egyes benzinkutak.

Depositphotos