péntek - 2022. december 02.
1.5 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Befutottak a Volkswagen Taigo magyarországi árai

2021. december 14. | 11:04

A szériapéldányok a VW spanyolországi üzeméből gördülnek ki.

A Volkswagen idén nyáron mutatta be az új Taigót, az európai piacokra szánt kompakt kupé SUV tulajdonképpen a dél-amerikai piacokon kínált Nivus átnevezett változata. Most kiderült, hogy Magyarországon hány forinttól kapható a modell.

A hazai vásárlók három felszereltségi szint között válogathatnak, az alapcsomag (Life) az 1,0 literes, háromhengeres benzines turbómotor 95 lóerős változatával és ötfokozatú kézi váltóval 7,46 millió forint ellenében vihető.

Ugyanennek a motornak van egy 110 lőerős változata is, amit egy hatfokozatú kézi váltóval párosított a Volkswagen. Aki ezt a szintet választja, attól 7,9 millió forintot kérnek, a hétfokozatú DSG automata váltós kivitele valamivel drágább (8,5 millió forint).

A Style felszereltségi szint még egy polccal feljebb került, annak alapára 8,6 millió forint, a sportos életérzést hirdető R-Line széria annál is drágább, 8,9 millió forint alatt nem juthatunk hozzá. A négyhengeres benzinmotorhoz szériafelszereltségként jár a duplakuplungos automata váltó.

A német gyártó spanyolországi üzemében előállított szériapéldányok kizárólag elsőkerék-meghajtással kerülnek forgalomba.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!