XI. kerület - Etele tér P+R: 468 autó

Az Etele téri P1 és P2 ingyenes parkolóban összesen 468 autó számára van hely, ám mivel fontos közlekedési csomópont (4-es metró, 19-es villamos, 49-es villamos, 5-ös busz, 8-as busz, 103-as busz, 141-es busz, 907-es éjszakai busz, 918-as éjszakai busz), reggelente hamar elfogynak a helyek. Szabad téri parkolóról van szó, ám a járműveket éjjel-nappal kamerák figyelik, valamint mozgáskorlátozott és családi helyek is vannak itt.

A parkoló és a környék nem csak a helyi közlekedés fontos csomópontja, ugyanis itt van a Kelenföldi vasútállomás, illetve innen indulnak és ide érkeznek a Biatorbágy, Érd és Százhalombatta környéki járatok is.

A kelenföldi P+R parkoló bejárata

A Gyergyótölgyes utca és a Somogyi út sarkán épült létesítmény gépkocsival megközelíthető a Budafoki és a Szerémi út felől a Hengermalom, majd az Etele úton, az Egér útról pedig az Olajbogyó útra kanyarodva, végül a Gyergyótölgyes utca és Volán-pályaudvar sarkánál a Somogyi utcába behajtva.

XI. kerület - Őrmező P+R parkoló: 983 autó

Az M1-M7-esen beérkezők lehajthatnak a két Őrmező P+R parkolóhoz, amit aluljáró köt össze a 4-es metróval. Az aluljáróhoz lift is van, így az idősek és a mozgássérültek is elboldogulnak. Más kérdés, hogy több felhasználó is arról számolt be, hogy hiába a csaknem ezer autó számára elegendő hely, a szabad parkolók nagy része már reggel 8-ra elfogy.

P+R parkoló Őrmezőn

XI. kerület - Savoya Park P+R parkoló: 100 autó

Ha valaki délről, a 6-os úton jön be Budapestre, akkor jó választás számára a Savoya Park, ahol a bevásárlóközpont mellett 100 autónak elég P+R parkoló működik. Innen a 17-es és a 48-as villamossal lehet bejutni a városba.

XXII. kerület - Budafok vasútállomás P+R (Városház tér): 140 autó

Nemrég alakították ki ezt a nagyobb parkolót, aminek előnye, hogy itt van a vasútállomás és Budafok központja, számos vásárlási és ügyintézési lehetőséggel. A visszajelzések alapvetően jók a parkolóról, ám olyan is van, aki szerint reggel 9 és 13 óra között kaotikus itt a helyzet.

XIX. kerület – Kőbánya-Kispest vasútállomás P+R parkoló: 334 autó

A 3-as metró végállomásánál épült KÖKI Terminál P+R parkolója remek helyen van, hiszen innen nem csak könnyen bejuthatsz a városba, hanem azonnal be is vásárolhatsz. Bár a parkolás nem ingyenes, ám egy napra mindössze egyetlen BKV vonaljegy árába (350 Ft) kerül, ráadásul az 5 munkanapos (reggel 6-ról 22 óráig használható) bérlet fajlagosan még olcsóbb, mindössze 1540 forint.

A használók véleménye nagyon megoszlik erről a garázsról, sokan dicsérik az árát, valamint azt, hogy itt szinte mindig van szabad hely, míg mások szerint nagyon bonyolult, nehéz benne eligazodni.  

A KÖKI Terminál elképesztően nagy közlekedési csomópont, a Szolnok és Szeged irányából érkező vonatok, számos helyközi és helyi buszjárat is megáll itt, nem beszélve a 3-a metró végállomásáról. (Megállnak még itt: 85-ös busz, 85E busz, 93-as busz, 93A busz, 98-as busz, 98E busz, 136E busz, 148-as busz, 151-es busz, 182-es busz, 184-es busz, 193E busz, 200E busz, 201E busz, 202E busz, 282E busz, 284E busz, 68-as busz, 151-es busz, 909-es éjszakai busz, 93-as busz, 93A busz, 148-as busz.)

XIV. kerület – Papp László Sportaréna P+R parkoló: 300 autó

A Papp László Sportaréna parkolóját sokan az itt tartott rendezvények miatt ismerik, közülük nem kevésnek csapnivaló a véleménye róla. Főleg a rossz forgalomszervezést és a hosszas kijutást kritizálják, ám a hétköznapi P+R használatnál nem egyszerre próbálja meg mindenki elhagyni a helyet. Ez a parkoló is fizetős, ám a napijegy mindössze egy BKV jegybe kerül itt is. Más kérdés, hogy ez a parkoló viszonylag bent van a városban, így az ide jutás sem egyszerű dolog.

XIV. kerület – Örs vezér tere P+R parkoló: 265 autó

Épp egy éve nyitották meg újra az Örs vezér téri metróállomás mellett található 265 férőhelyes P+R parkolót. A parkoló díja 6 és 22 óra között egy BKV vonaljegy ára (350 Ft), ezért nyitott, térfigyelő kamerákkal jól ellátott helyen hagyhatjátok az autótokat. Itt is van bérletváltási lehetőség, amivel a költség még alacsonyabb lehet. Autóval a Fehér útról lehet behajtani a buszvégállomás és a toronyház között. Kihajtani a másik oldalon, a buszvégállomás és a piac épülete között lehet, ahonnan a Fehér útra mindkét irányba ki lehet hajtani.

autók egy P+R parkolóban

Az Örs vezér tere régóta népszerű P+R parkolóhely, korábban az Árkád helyén lévő hatalmas placcon, valamint a környező lakótelep épületeinél álltak sokan.

XIV. kerület – Mexikói úti (Kacsóh Pongrác út) P+R: 257 autó

A Kisföldalatti végállomása melletti parkoló régi P+R terület, ám hiába van itt hely 257 autónak, ez bizony hamar megtelik.

XXI. kerület – Csepel P+R: 363 autó

Ez a 363 férőhelyes ingyenesen használható P+R parkoló a csepeli HÉV végállomás közvetlen közelében található, amivel 15 perc alatt elérhető a Boráros tér. (Itt a következő jártokra lehet átszállni: 4-es villamos, 6-os villamos, 2-es villamos, 2A villamos, 54-es busz, 55-ös busz, 212-es busz, 918-as éjszakai busz, 923-as éjszakai busz, 979-es éjszakai busz, 979A éjszakai busz.)