2019. március 05. | 12:22

A Ford Motor Company globális pénzügyi szolgáltatója bemutatta új termékét, a Ford Opciót, mellyel az ügyfeleknek segít kiszámíthatóvá és tervezhetővé tenni az újautó-finanszírozást

Növekvőben a magánvásárlói piac, ez pedig a kiskereskedelmi új gépjárművek lízing piacán is érzékelhető. Három évvel ezelőtt a kihelyezett finanszírozási összegek 24%-át, a tavalyi évben, vagyis 2018-ban annak már 31%-át folyósították magánszemélyek számára. A Ford Motor Company saját tulajdonú globális pénzügyi szolgáltatója, a Ford Credit ebben a szegmensben kínálja vadonatúj termékét, a Ford Opciót!

Ford Opció, a Ford Credit vadonatúj terméke

Az elmúlt években tapasztalható magyar autópiac növekedése elsősorban a magánvásárlói piac feléledésének köszönhető. A 2018-as esztendőben az új személy- és kishaszongépjármű-eladások közel 17% százalékkal növekedtek hazánkban, ezzel túlszárnyalva a 166 ezres összesített darabszámot. A magánvásárlói piac növekedéséhez ugyanakkor az ügyfeleknek kínált finanszírozási konstrukciók, illetve azok igénybevételének növekvő aránya vezetett.

A Ford Credit Budapesten működő magyar kirendeltsége (Ford Credit Hungary) 2019-ben egy Nyugat-Európában már nagy múltra visszatekintő, rendkívül népszerű lakossági finanszírozási terméket vezet be együttműködő finanszírozó partnerével, a Merkantil Bankkal közösen.

Ford Focus kombi eleje

A Ford Opció 1992-ben debütált az Egyesült Királyságban, a Ford legnagyobb európai piacán. Az amerikai márka rövid időn belül elért, kirobbanó piaci sikerei végett más pénzügyi szolgáltatók is elindították hasonló „Personal Contract Purchases” PCP termékeiket. A becslések szerint 2018-ban az Egyesült Királyságban újonnan forgalomba helyezett autók már 83 százalékát PCP-konstrukcióban finanszírozták.

Az Egyesült Királyság autópiacáról származó tapasztalatok alapján kiderült, hogy a PCP-finanszírozás eredményeként a vásárlók gyakrabban ülnek át új autóba, mint a hagyományos hitelszerződések mellett. Akadnak olyanok is, akik azért maradnak a PCP-programok résztvevői, hogy idővel több új autót is használni tudjanak.

Hogyan működik a Ford Opció?

  1. A vásárló kiválasztja új Fordját, a finanszírozási szerződés futamidejét (37 vagy 49 hónap), a várható éves futásteljesítményt és a fizetendő önerő mértékét (20 és 30 százalék között).
  2. A Merkantil Bank Zrt. meghatározza a fix havi lízingdíj mértékét a szerződés időtartamára, valamint az utolsó kiemelt lízingdíj összegét. Emellett a Ford márkakereskedő és a vásárló megállapodnak egy opciós vételárban, amit a márkakereskedő a futamidő végén fizet az ügyfél autójáért amennyiben az autó nem lépi túl az ügyfél által vállalt futásteljesítményt, és a futamidő végi elvárt állapotban marad a kopási/elhasználódási útmutató szerint.
  3. A szerződés lejártakor a vásárlónak két lehetősége van: ismét cseréli, vagy megtartja autóját.

Megújítás: A vásárló régi gépjárművének beszámítása után átülhet egy új Fordba. Ez általában az előző autót értékesítő márkakereskedőnél történik az előre meghatározott opciós vételáron, vagy miután az ügyfél saját maga adta el régi autóját. Miután a vásárló maradéktalanul rendezte a szerződés lezárásához szükséges költségeket, beleértve az utolsó kiemelt lízingdíj összegét is, az opciós vételárból esetlegesen fennmaradó összeget fel lehet használni önerőként az új autó finanszírozásához.

Megtartás: Ha a vásárló úgy dönt, hogy megtartja az autót feltételezve, hogy az összes havi lízingdíj befizetésre került, akkor csak az utolsó kiemelt lízingdíjat kell befizetni, és övé az autó.

Ford Focus kombi hátulja

Ford Magyarország sajtóközlemény