Hétvégén végre elszabadulnak a rizsdémonok, kezdődik a Red Sun Fest

Közzétéve:
2019-04-10, 15:40

Április 14-én vasárnap összegyűlik Magyarország japán autóinak krémje Tökölön, ha kihagyod bolond vagy!

Az év elsőszámú és kötelező japán autós rendezvénye, a Red Sun Fest vasárnap megnyitja kapuit. Sorban az 5. évadnyitó következik, amelyen már igazi nemzetközi színvonal uralkodik. A szervezést - ahogy azt mindig - a Red Sun Service-nak köszönheti a nagyérdemű.

Az idei rendezvény azonban valamivel több lesz, mint az előzők. Bővültek a programok, és ultra méretű tematikus parkoltatás várható. No de miről is szól akkor a Red Sun Fest? Arról, hogy az ország minden pontjáról összegyűlnek a japánautó tulajdonosok és kipróbálják mind magukat, mind pedig a gépeket.

Honda sor a 2018-as Red Sun festen

Milyen programok várhatók a Red Sun Festen?

A kifutó teljes területén tematikus parkoltatás lesz, ami azt jelenti, hogy a különböző klubok tagjainak lehetőséget adnak arra, hogy egymás mellé parkoljanak érkezés idejétől függetlenül. Így egy sokkal összeszedettebb képet ad majd az egész rendezvény, és nem kell vadászni azokat a darabokat, amelyekre kifejezetten kíváncsi vagy.

Lesz szépségverseny, ahol nem csupán a japán autók mérettetnek meg, hanem szavazásra bocsájtják a legszebb hölgy címet is. A japán autóval érkező hölgyek két kategóriában is indulhatnak az értékes nyereményekért. Nem maradhat el a szokásos limbó sem, ahol a legalacsonyabb autós legény vagy leány lesz a jampi.

A szervezőknek humorérzékből sem kellett kétszer sorban állni, hiszen rizsevő verseny is lesz, amelyen a nagyétkűek vehetnek részt. Pálcikával, természetesen. A felni kitartó verseny egy számomra örök időkig értelmezhetetlen autós rendezvényhez szorosan fűződő dolog lesz, ebben az esztendőben is sort kerítenek rá.

Nagyházi Lőrincz Nissan 350Z-je a 2018-as Red Sun Festen

Ezenfelül akik esetleg nem csak szemet legeltetni, hanem autózni is érkeznek, lesz lehetőség egy elég tempós pályán kipróbálni magukat, ahol az időmérő kategóriában bármilyen japán autóval, a driften pedig hátsókerekes japán autóval lehet majd indulni. Természetesen védőruházat használata kötelező lesz, de nem elvárás az épített versenyautó.

Ami még sosem volt ezelőtt, hogy a repülőtér területén bárkinek lehetősége lesz padon megmérni autója teljesítményét és átprogramoztatni azt. Érkeznek továbbá japán hírességek, profi pilóták, akik egy „közönség találkozó” keretei között kaphatóak némi közös fényképezkedésre és talán aláírás osztásra is. Mindeközben ezerrel tombol majd a Drift Kings második fordulója és a Red Sun Fest színpadán is folyamatosan pörögnek majd az események.

A 2019-es Red Sun Fest színpadi programja

10:00 / Megnyitó, versenyek ismertetése
11:00 - 11:45 Akita kennel és kutyabemutato
11:45 - 12:15 Karate-bemutató
12:15 - 13:15 Sumo bajnokság
13:15 - 14:00 Felni kitartó verseny
14:00 - 14:30 Japándob-bemutató
14:30 - 15:45 Autós szépségverseny
15:45 - 16:30 Hölgyek Szépségversenye
16:30 Eredményhirdetés / Díjkiosztó

További részleteket a Red Sun Fest Facebook eseménye alatt találhatsz. Remélem felkeltettem az érdeklődésed, ha eddig nem tudtad volna, hogy lesz ilyen. Én biztosan ott leszek kocsistul mindenestül! Találkozzunk vasárnap Tökölön a Red Sun Festen!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
2019 TRACKWOOD a Rabócsi Ringen a Drifting.hu szervezésében BMW E30
2019. augusztus 24.
Na meg én is ide értem Máriapócsra, Európa egyik legnagyobb drift versenyére

További hírek