Egyre több gyártó kínál ISOFIX technológiás üléseket, rövidesen kötelező is lesz majd számukra.

Következő

Az idei évben 20 különböző gyerekülést tesztelt a német ADAC. Ezek között mindenféle korú és magasságú gyerekhez megfelelő ülést kipróbáltak több szempont alapján.

Nyilván elsődleges a biztonság, azonban olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a szolgáltatás, az ergonómia, az összeszerelés és a tisztíthatóság, illetve hogy milyen anyagokból készültek. Szempont a rögzíthetőség is, hogy az adott ülés ISOFIX-rendszerű-e.

Utóbbi azért is fontos, mert a húszból egy gyerekülés pont emiatt bukott el. A Besafe iZi Twist M gyerekülés bár nagyon biztonságosnak mondható, burkolata naftalinnal szennyezett, ami rákot okoz, ezért az ADAC nem ajánlja megvásárlását.


A BeSafe magyarországi forgalmazója felvette velünk a kapcsolatot, levelükben tisztázták a naftalinos gyerekülés ügyét. Nem a textil burkolatban, hanem a légzsák használatával kapcsolatos címkén volt jelent a naftalin, kis koncentrációban, elmondásuk szerint nem okoz egészségkárosodást, az OEKO-TEX teszten is átment. Magyarországra ebből a gyerekülésből nem került egyetlen darab sem.


Ezen felül a 19 bennmaradt versenyzőből 11 jó, míg 8 csak kielégítő értékelést kapott. Lapozz és győződj meg róla, hogy milyen korosztálynak milyen gyerekülést ajánlott értékelései alapján az ADAC.

Ha esetleg nem találtad meg a listán a neked legjobban tetsző ülést, akkor érdemes megnézned a 2022-es tesztet is. Ott összesen 30 gyerekülést vetettek alá a teszteknek.

Következő
Depositphotos