Jó hírt kaptak a villanyautó-támogatási pályázat nyertesei

Közzétéve:
2020-10-12, 09:35

A határidők kapcsán merültek fel kérdések, amelyeket az IFKA szakembere válaszolt meg.

A 2020 júniusi pályázatra, amelyet az elektromos autók vásárlásának ösztönzésére hirdetett meg a kormány egyetlen nap alatt annyi igénylés érkezett, hogy villámgyorsan el is fogyott a rá szánt keretösszeg, amelyet még utólag ki is bővítettek annak érdekében, hogy minden, a feltételeknek megfelelő pályázó elnyerje a kívánt támogatást. A támogatói okirat átvételét követő 90 napon belül elvileg kötelező a szerződéskötés, a megkötött szerződés beküldésére pedig további 90 nap áll rendelkezésre. Így szorítja az idő azokat, akik még nem döntötték el, hogy melyik modell vásárlásához használják fel a támogatást.

Elektromos autó töltés közben

Az IFKA szakembere a villanyautósok.hu kérdésére elmondta, hogy van lehetőség a „hosszabbításra”, ugyanis kereskedői szerződéses űrlapon elérhetővé válik egy mező a 91. napon, amelynél indokolni kell, hogy mi okozta a késedelmet a szerződés megkötésére vonatkozóan. Az viszont fontos, hogy a támogatói okirat hatályba lépésétől számított 180 napon belül meg kell történjen a szerződéskötés és annak beküldése is. Ellenkező esetben visszavonhatja a Támogató nevében eljáró Lebonyolító szerv a Támogatói Okiratot. Ezután a támogatás pedig már nem lesz felhasználható.

Így tehát a gyakorlatban nem 90, hanem 180 nap áll rendelkezésre a szerződés megkötésére is, viszont a beküldésnek is meg kell történnie ezen a határidőn belül. Jól jöhet ez az információ azoknak, akik például a Dacia új olcsó villanyautójához szeretnék felhasználni a korábban már elnyert támogatást.

Palkovics László azt is elmondta, hogy 2021-ben újra lesz villanyautók vásárlását ösztönző támogatási rendszer, valamint elindul az elektromos biciklik támogatási programja is.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek