Senki nem szereti, ha kétes üzelmekre gyanakszik és esetleg olyan tulajdonságokat vagy kondíciókat talál az értékesítői oldalról, amely megkérdőjelezheti az ügylet tisztaságát vagy az áru valódi értékét. Az újsághirdetések vagy weboldalak sokszor hagynak kétségek között, mert hol a fotók nem adnak átfogó képet, hol a tulajdonságok részletezése hiányos, hol pedig a leírásnál találhatsz aggodalomra okot adó tényezőt, amely az autó értékét nagyban befolyásolhatja.

Online autóvásárlás

Vigyázz az olyan kereskedőkkel, akik saját autóikat úgy hirdetik, hogy azok a legtökéletesebb járművek a világon - sokan sajnos képesek bőségesen eltúlozni a gépjármű valódi műszaki állapotát. Hogy vajon mennyire kifizetődő egy hirdetőnek, hogy az autójának műszaki állapotát minimálisan is meghamisítsa vagy felülértékelje, az csak akkor derül ki, amikor a sokadik érdeklődő távozik elégedetlenül a személyes szemrevételezést követően. Vajon mennyire bízhatsz meg az eladók becsületében és ki tudod-e egy hirdetésből szűrni, hogy vajon az autók kárjelentései valósak-e?!

Tartsd nyitva a szemed, ha autóvásárlásról van szó!

Ahogy a mondás tartja: háborúban és üzletben nincs barátság. Ez egy nagyon fontos szemlélet, amit tanácsos megfogadni. Lehet szó akár a legolcsóbb, használt autókról, akár a legdrágább, prémium minőségű luxus verdákról, a pénz az mindig nagy úr és sosem érdemes hagyni, hogy valaki rászedjen egy adásvétel során. Számtalan trükk létezik, amivel az autókereskedők megpróbálják becsapni leendő áldozataikat és olyan online hirdetéseket tesznek közzé, amelyeknek valóságtartalma igen kevés vagy legalábbis az autó valós kárjelentéseit döntően befolyásolják.

Mire figyelj, ha online akarsz autót vásárolni?

Törött autó vásárlás

A leendő károsultak ha kétkedés nélkül elhisznek mindent, amit az online hirdetésben olvasnak, mélyen a zsebükbe nyúlhatnak amint az újdonsült autójuk technikai leépülése felszínre kerül. Érdemes már az online hirdetéseknél gyanút fogni, ha következőket tapasztalod:

  • Ha nincs feltöltött kép vagy azok minősége nem megfelelő
  • Ha megkérdőjelezhető a fotók eredetisége, valódisága
  • Ha a leírásban csak jókat írnak az autóról
  • Ha a tulajdonságok nem megfelelően vannak kitöltve
  • Ha az autó műszaki leírása nincs összhangban a megadott paraméterekkel
  • Ha az autó személyes megtekintésére nincs lehetőség
  • Ha a kárjelentések kétkedésre adnak okot
  • Ha a hirdetőt nem lehet elérni

Nem minden autókereskedő gonosz!

Azért túlzásokba sem érdemes esni, nem csak a csalók és bűnözők világában élünk. Szerencsére az esetek többségében mind a kocsik eredete, mind azok műszaki állapota megfelelő és hűen tükrözi a hirdetésben leírtakat. A legtöbb apróhirdetés és aukciós licitálásra kínált jármű képekkel, leírásokkal és valódi kárjelentésekkel rendelkezik, amely a csatolt képeken is látható - az olyan nemzetközi, régóta működő hálózatok, mint a “Cars on the Web” a továbbforgalmazás előtt részletes kárjelentést állítanak össze, melyet a saját kezű átvizsgálás eredményére alapoznak.

Alapból tehát legyél nyitott, ha gépjárművet akarsz online vásárolni, de a gyanús elemeket próbáld kiszűrni, hogy ne ess áldozatul a garázda forgalmazóknak!

Szponzorált tartalom