Négyévszakos abronccsal újít a Bridgestone

Frissítve:
2018-10-12, 14:39

A Bridgestone bemutatta a Weather Control A005 négyévszakos abroncsát

A gumigyártó meginvitálta szerkesztőségünket néhány médiummal egyetemben a Groupama tanpályára, ahol lehetőségem volt testközelből megtapasztalni, hogy mennyivel tud többet a Bridgestone új négyévszakos abroncsa. Több feladatot kellett teljesítenem, ahol először a Weather Control A005-tel szerelt, majd egy versenytárs hasonló termékével ellátott autóval végeztem el ugyanazokat a kihívásokat. Roppant tanulságos volt és nagyon élveztem a különböző pályákon lévő feladatokat.

A Bridgestone munkatársai előadást tartottak a média képviselőinek a terem végéből fotózva/p>

15 ezer autós bevonásával fejlesztette ki új négyévszakos abroncsát a Bridgestone. A vállalat felméréséből kiderült, hogy az autósoknak egyre kevesebb ideje van a tavaszi és őszi abroncscserével bajlódni. A világ egyik legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó cége éppen ezért olyan négyévszakos abroncsot fejlesztett ki, amely egyedi összetételének és innovatív futófelületének köszönhetően vizes, illetve havas úton rövid féktávolságot, továbbá kiváló irányíthatóságot biztosít a jármű számára.

A felmérésből kiderült az is, hogy az esős vagy havas időben a lecsökkent látótávolság és a megnövekedett fékút miatt az autósok számára nagy kihívást jelentenek a különböző forgalmi szituációk. Ilyenek például a hirtelen manőverek, városi közlekedésben a kanyarodás és a piros lámpák, valamint a járdáról lelépő gyalogosok előtti hirtelen megállás.

Vizes körpályán is tesztelhettem a tapadást és a vízkiszorítást, majd ez oldalról fotóztam

„Az autósok egyre nagyobb hányada választ olyan abroncsot, amely egész évben, az időjárási körülményektől és az útviszonyoktól függetlenül biztonságos autózást tesz lehetővé, segítségével ugyanakkor nem szükséges tavasszal és ősszel az abroncscserével bajlódni” – mondta el Hunyadi Szabolcs, a Bridgestone Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős értékesítési vezetője.

A négyévszakos autógumik mind Európában, mind pedig Magyarországon egyre népszerűbbek. Magyarországon 2018 augusztusáig 42%-kal nőtt ezeknek a termékeknek az értékesítése az előző évhez képest, így az eladott 2,6 millió darab személygépjármű-abroncsból már közel 3%, amely a Bridgestone várakozásai szerint néhány éven belül a 10%-ot is meghaladhatja.

A négyévszakos abroncsok fejlesztése és gyártása talán az egyik legösszetettebb kihívás a cégek számára, hiszen a gumi jó tapadása és irányíthatósága eltérő gumikeverék-összetételt és futófelület-mintázatot igényel a nyári és a téli keverék esetében. A Weather Control A005 abroncs tervezésében a Bridgestone római műszaki központjának tervezőmérnökei és vegyészmérnökei vettek részt és Európa legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító intézete, a TÜV SÜD is bevizsgálta és tanúsította. Az abroncs kategóriájában a legjobb, „A” EU minősítést kapta vizes úton való tapadás, és „C” minősítést a gördülési ellenállás tekintetében, sőt egyes méretekben a gördülési ellenállása a „B” kategóriát is elérte. Az abroncs emellett kiemelkedően hosszú élettartammal és ugyanolyan hosszú futásteljesítménnyel bír, mint a Turanza T005 prémium nyári gumiabroncs.

A Weather Control A005-nek lényegesen kisebb fékútja van, mint versenytársának oldalról fotózva

„A mindennapi vezetési kihívások alapján kifejlesztett Weather Control A005 túraabroncs innovatív futófelületet kapott; V-alakú mintázata havas úton jobb kapaszkodóképességet, Z-vágatú lamellái kiváló úttartást és irányíthatóságot, a vállblokkok közötti széles vízelvezető csatornák pedig vizes úton is kiváló tapadást biztosítanak” – mondta Németh Gergely, a Bridgestone Magyarország Kft. műszaki főmunkatársa.

A Bridgestone Weather Control A005 abroncs 64 különböző méretben kapható 15-20 col mérettartományban.

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

Itt a Bridgestone új gumiabroncsa!
2018. március 14.
A Bridgestone több mint 25 000 autótulajdonos véleményét kérte ki a Turanza T005 abroncs kifejlesztése előtt, mely újdonsült futófelületének és egyedi gumikeverékének köszönhetően vizes úton is gyors megállást és jó irányíthatóságot biztosít.
Négyévszakos abronccsal rukkolt elő a Bridgestone
2018. június 20.
Alapos kutatómunkát követően új, télen és nyáron egyaránt használható abroncsot fejlesztett a nagy múltú japán gyártó.
A nők vagy a férfiak figyelnek jobban a gumira?
2019. március 06.
Nők és férfiak általában különböző okokból keletkezett sérülések miatt kötnek ki a gumiszervizesnél. Hogy melyek ezek?