2024. január 15. | 15:35

Egyetlen igazán fontos dolog lett volna, amire nem figyelt az autó vezetője elinduláskor.

A hideg téli reggeleken nem csak a több réteg ruha felöltéséhez kell plusz idő, de bizony autónkat menetkész állapotra hozni is beletelhet pár percbe. Amennyiben van megfelelő eszközünk hozzá…

Egy szó szerint is vakmerő sofőr saját kárán tanulta meg a jégmentesítés fontosságát. A hölgy vezető Citroen C3-asa Lukácsházán végezte egy árokban.

A dolog pikantériája, hogy más résztvevője nem volt a balesetnek. Amikor kiértek a helyszínre a rendőrök, akkor derült ki, mi okozta a bajt.

A nő a fagyos reggelen bejegesedett szélvédővel közlekedett, és úgy gondolta, mivel már számtalanszor vezetett itt, emlékezetből megoldja a kanyarodást. Próbálkozása nem jött össze.

A 87-es útról Nemescsó irányába szeretett volna fordulni, azonban mivel nem látott semmit, a kelleténél korábban tekert a kormányt jobbra, a következő pillanatban pedig már az árokban találta magát autójával. Szerencsére nem esett semmi baja, a Citroenről viszont ez már nem mondható el.

Amikor megkérdezték, miért nem állt félre, és kaparta le – vagy várta meg, míg az autó rendszere leolvasztja – a jeget, a hölgy azt mondta, nem mert félrehúzódni, mivel semmit sem látott, és nem szeretett volna nekimenni semminek. Állítólag elindulás előtt jégtelenített, ám ahogy haladt, kívül és belül is ráfagyott a pára a szélvédőre, ez okozta vesztét.

Reméljük, a pórul járt sofőr esete eljut azokhoz, akik hasonló szerencsejátékot űznek a hideg téli napokon. Már csak azért is, mert ez nem közlekedésre alkalmas állapot, amiért a rendőr bizony büntethet.

Depositphotos