2023. április 19. | 08:39

Az csak az egyik bűne volt, hogy a megengedett sebességnél majdnem háromszor gyorsabban ment, de volt még ott más szabálysértés is.

Sokan még mindig nem fogják fel a gyorshajtás okozta veszélyek súlyosságát. Azt meg mégannyira nem értik, hogy az ebből fakadó balesetnek milyen következményei lehetnek.

A legjobb, amikor a notórius gyorshajtók a lassú közlekedőkkel takaróznak, mintha ez mentesítené őket. Azt mondjuk nehéz megmondani, hogy az a pécsi sofőr milyen lassú közlekedőket okolhat, aki egy ilyen jelentős sebességtúllépést hozott össze.

A város területén, tehát olyan zónában, ahol a legnagyobb megengedett sebesség 50 km/óra, ott 150 km/órával haladt. Ez súlyos gyorshajtás, mert bár a mértéke is kirívó, de a helyszínválasztás az igazán döbbenetes.

Mert gondolhatnánk, hogy este senki sincs az utakon, olyankor lehet. De talán pont a sötétből jön elő egy gyalogos, egy biciklis vagy bármilyen közlekedő. Ilyen sebességnél az ütközés egészen horribilis eredménnyel szokott végződni.

De nem is feltétlen kell második fél, autósok ilyen tempónál simán lesodródnak az útról maguktól is. Tehát a pécsi autós gyorshajtása egy felelőtlen és feleslegesen veszélyes tett volt, amiért megérdemli a kiszabott büntetést.

Néhány piros lámpát is figyelmen kívül hagyott, így a büntetése mértéke csak emelkedett. Biztosan fájni fog az a 400 ezer forintos csekk is, azonban kapott egy komolyabb büntetést is.

Összesen 24 előéleti pontot szabott ki részére a rendőrség. Ez csak azért fontos, mert ha egy sofőr eléri vagy túllépi a 18 pontot, akkor jogosítványát bevonják. Ezt leghamarabb hat hónap múlva kaphatja vissza abban az esetben, ha eljárt utánképzésekre és ezekről igazolást is szerzett.

Police.hu