2023. június 02. | 08:09

Az autó tulajdonosa most fedezte fel, hogy milyen ereje is van a tengernek.

A tenger bár gyönyörű, rengeteg veszélyt hordoz magában. Már csak erős hullámzásnál is oda kell figyelni, hiszen sokszor könnyen megdolgoztathat minket és ha kifáradunk, akkor baj van.

Meg aztán ott van a dagály és az apály, amik elképesztő, hogy mi mindent tudnak magukkal rántani. Például utóbbi egy 4-es BMW-t húzott be a tengerbe nemrég az angliai Cornwall városában.

Az autó tulaja ugyanis a tengerparton, a vízhez közel parkolt le a Trevaunance Beach-en majd jött a dagály. Nem sokkal később apállyal folytatódott a történet, ami egyszerűen csak behúzta magával az autót a tengerbe.

A parti mentő- és kutatócsapatot kellett riasztani az elsüllyedt BMW ügyében. Ők először arról bizonyosodtak meg, hogy maradt-e valaki az autóban és hogy van e sérültje az esetnek.

Szerencsére ilyenről szó sincs, így megkezdhették a jármű kiemelését. Bár a videón látszik, hogy csupán kerékjárati ívig merült el a tengerben, ettől függetlenül nagy munka volt a kiemelése.

Az esetben egyébként többen is nehezményezték, hogy a figyelmetlen sofőr parkolása miatt kellett ugrasztani a parti mentőszolgálatot. Többen is azt írták, hogy a mentés költségeit ki kellene számlázni a tulajnak.

Az eset egyébként egy ünnepi hétvégén történt az Egyesült Királyságban, amikor sokan útnak indulnak az egyre nyáriasabb időjárás miatt. Az esethez a mentőszolgálat csak annyit írt: „Uram, itt nem parkolhat!"

Az autóban jó eséllyel vízkár is keletkezett, amelyről korábban már írtunk. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat itt olvashatod el.

Sturcz Bertalan/ Alapjárat