2023. november 22. | 20:00

Ha szabad így fogalmazni, zseniális módon, az utcán parkoló, lezárt autókat hirdetett meg sajátjaként egy csaló, így vert át többeket.

Időről időre felbukkannak csalók, akik vevőnek álcázzák magukat, esetleg más tulajdonát sajátjukként próbálják meg eladni vagy legalább egy kisebb összeghez jutni átverés segítségével. Legutóbb egy 25 éves jászfényszarui férfi igyekezett az utcán parkoló autókból egy kis extra jövedelemre szert tenni.

Ennek érdekében az elkövető idén nyáron regisztrált egy autóértékesítő weboldalon. Ezt követően pedig elkezdte vadidegenek parkoló autóit fényképzeni és feltölteni, mintha bármelyik is sajátja lenne.

A hirdetések annyira hihetőnek bizonyultak, hogy jelentkezni kezdtek a potenciális vásárlók. Személyes találkozóra természetesen nem került sor, hisz hamar kiderült volna a turpisság.

Ezzel szemben a férfi azt állította a telefonos hívások során, hogy már nagyon sok érdeklődője van. Ezért csak akkor tartja fenn számukra a hirdetés tárgyát, ha egy bizonyos összeget előre elutalnak a számlájára.

Valószínűleg nem mindenki hitt neki, de így is horogra akadt pár „ügyfél”, akik jóhiszeműen megbíztak a csalóban. Ezek után természetesen elérhetetlenné vált, és a pénzzel együtt eltűnt.

A szécsényi rendőrök így csalás gyanúja miatt kezdtek nyomozásba, majd hamarosan megtalálták a 25 éves elkövetőt, aki azonban már épp egy másik bűncselekmény miatt töltötte börtönbüntetését. Valószínűleg ezért nem volt másodállása hosszabb életű.

Még nem tudni pontosan, hány embert vert át, mert a szécsényi rendőrség várja további sértettek jelentkezését. Ennél rafináltabb volt az a férfi, aki egyetlen autóval jutott milliókhoz, ami szintén nem volt az ő birtokában.

Alapjárat